Platforma susreta, druženja i razmjene „Bolje vas našli“ u subotu 12.5. poziva vas u Crikvenicu, odnosno na brdo iznad Cikvenice na kojem se nalazi najstarije crikveničko naselje – Kotor.

Crikveničko susjedstvo iznenadilo je tim programskog pravca 27 susjedstava: svojim pristupom, idejama i kreativnošću. Hrabro su istupili iz svih stereotipa kojima se Crikvenica opisuje kao turistička meka, izabravši smjer kultiviranja lokacija važnih za zajednicu i stanovnike Crikvenice. Odlučni su da kulturom, umjetnošću i aktivizmom osnaže i obrane pozicije koje još uvijek predstavljaju danas već pomalo zaboravljeni identitet ovog grada.

Crikveničani kažu:

Ako želite upoznati drukčiju Crikvenicu, volite šetnje prirodom i lijepe vidike, preporučujemo šetnju drevnim Kotorom. Staro selo na vrhu brda svojom arhitekturom svjedoči o povijesti Crikvenice i Vinodola a pogled na Vinodolski kanal i otok Krk ostaje u sjećanju. Prirodno i kulturno bogatstvo ovoga prostora prepoznala je i vrednovala Republika Hrvatska. Naselje Kotor zaštićena je etno zona, a dva su velika hrasta medunca u Guljanovu dolcu spomenici prirode.
Ćete prit?
Kade?
Pa na Kotor!
Ča je tamo?
(g)radionica gromač
Kad?
12. 5. (subotu), delamo od 9:30 do 14:00,
okupljamo se kod sportske dvorane va Crikvenice na 9:00 ur.
Zamite rukavice i dobru volju, kamik je već tamo!