Vijesti

Crtice iz info centra

Novi programi u prezentacijskom centru Rijeka 2020

mapa_panorama

Nekoliko proteklih dana u Info & prezentacijskom centru Rijeka 2020 bilo je prilično uzbudljivo i prometno. Odmah nakon otvorenja smo ugostili naše prijatelje iz Three Sisters 2020 koji se u Irskoj natječju za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine (Waterford, Wexford, Kilkenny), a tijekom vikenda smo putovali okusima Europe zahvaljujući lokalnim udrugama nacionalnih manjina.

S kanadskom Zakladom Musagetes i brojnim umjetnicima koji djeluju uz njihovu pomoć razgovarali smo o budućim suradnjama, a osim njih kroz Mali salon na Korzu su prošli brojni učenici i studenti koji su organizirali posjet ovoj izložbi iz budućnosti – o gradu u kojem će željeti živjeti.

Dnevno izložbu pogleda prosječno stotinjak ljudi, a vjerujemo da će vas/nas biti još i više. 🙂

Nova događanja

Nakon dva dana predaha, pobrinuli smo se za dva vrhunska kulturno-zabavna događanja.

U četvrtak, 17. ožujka, očekuje nas nastup dvoje riječkih pisaca koji su nam pripremili književno-glazbeni spektakl pod nazivom Sporedni grad posevećen riječkoj kandidaturi za EPK. Tea Tulić i Enver Krivac, dobitnici prestižne književne nagrade Pozak i kreatori hvaljenog poetsko-glazbenog projekta Albumče uz gitaru, računalo i dva mikrofona izvest će nam nekoliko književno-glazbenih djela.

U petak, 18. ožujka, nastupit će trio KUD svi Turci koji će nas počastiti jazz standardima, autorskim skladbama i “narodnjacima” (tradicionalnim pjesmama s područja Balkana) u njihovoj interpretaciji.

Svi programi počinju u 18 sati! Vidimo se!

[foogallery id=”3867″]