U petak, 16. ožujka, Klub studenata povijesti umjetnosti ARTeFACT organizira osmi Dan povijesti umjetnosti na temu „Grad i njegova baština“.

Cjelodnevnim aktivnostima (predavanjima, izložbom, radionicama u tribinom) razgovarat će se o gradskoj (urbanoj) baštini, njenoj valorizaciji i prezentaciji.

Pored ostalog, u 18 sati u MMSU održat će se tribina “Benčić – od tvorničkog kompleksa do kulturnog kvarta” na kojoj će o preobrazbi industrijske baštine u infrastrukturu u funkciji kulture govoriti Marijan Bradanović (Filozofski fakultet u Rijeci), Nikolina Radić Štivić (Odjel za kulturu Grada Rijeke), Ivan Šarar (Odjel za kulturu Grada Rijeke) i Slaven Tolj (Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka 2020 – EPK).

Dan povijesti umjetnosti održava se u organizaciji Kluba studenata povijesti umjetnosti ARTeFACT uz stručnu podršku Odsjeka za povijest umjetnosti FFRI, Centra za ikonografske studije FFRI, Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, Konzervatorskog odjela u Rijeci i Rijeke 2020-EPK te uz financijsku podršku Studentskog kulturnog centra i Grada Rijeke.

Program VIII. Dana povijesti umjetnosti provjerite OVDJE.