fbpx Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
DOGAĐANJE:

Mađioničar s trikovima u gostima: Andrej Škedel i Papirnate priče

Share

U ponedjeljak, 23. 4. u 11.00 na Trgu 128. brigade HV-a (ispred Dječjeg odjela Stribor) bit će održano svečano otvorenje Tjedna dobre dječje knjige. Da sve bude dovoljno čarobno pobrinut će se mađioničar s trikovima Andrej Škedel.

Riječ je o manifestaciji je za djecu i roditelje posvećenoj radosti čitanja, čaroliji stvaranja i užitku svakovrsne igre. Njime spajamo pravu knjigu s pravim čitateljem, a da ne bi mnoge knjige ostale nespojene, sedam dana u travnju palimo sve motore. Izgubljeni između raznih moranja, živimo za taj Tjedan kad ćemo svima i svemu reći „ne sada!“ i zaroniti u svijet slova koja nanose osmijeh na lice, škakljaju moždane vijuge, griju iznutra.

Organizator Tjedna dobre dječje knjige je Gradska knjižnica Rijeka, a izvodi se kao dio programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.Tjedan dobre dječje knjige namijenjen je djeci, ali i svima odraslima uključenima u njihov razvoj. Cilj je ovom manifestacijom skrenuti pažnju na važnost razvoja čitatelja od najranije dobi te upoznati djecu i nositelje njihova odgoja s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke. Manifestacija se održava od 2012. godine. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske redovito podupire TDDK, a od ove godine pridružuju mu se i Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Kategorije: Brickzine
Dječji odjel Stribor

Ovo događanje dio je Brickzine projekta, saznaj više!