U pasažu Križanićeve ulice u Rijeci, održan je u subotu 11. veljače događaj Bakanalije Karnevalije koji su zajednički organizirali Rijeka 2020 i Galway 2020.

Nakon vrlo uspješnih prvih Bakanalija- Baka nije odavde održanih u listopadu prošle godine, nove Bakanalije Karnevalije javljaju se u nešto drugačijem izdanju. U suradnji sa Galway 2020, sa kojim Rijeka dijeli titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, ostvaruje se prva u nizu suradnji kroz zajedničke programe u okviru godine EPK.

Događaj Bakanalije Karnevalije kulturna je manifestacija sa gastro-zabavnim elementima, gdje su irska kuharica Sarah O’Loughlin i dobro nam poznata Srđana Jevtić kuhale karnevalske specijalitete koji su se mogli i degustirati. Uz to, PAW collective iz Amerike koji u veljači boravi u Rezidenciji Kamov, održali su zanimljivu prezentaciju njihova viđenja naših karnevalskih običaja i tradicije. Za zabavni dio programa pobrinuo se CiRikus sa svojim klaunovskim performansom, a tu je bila i glazbena podloga DJa di.merkl.

Posjetitelji su imali priliku razgledati izložbu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, “MMSU zbirka crvenih noseva” izloženu u ateljeu Kamov.