Kampanja Budimo na mi i službeno je počela. U četvrtak, 16. studenog u 16 sati ispred Malog salona na Korzu krenuli smo s direktnim razgovorima s vama, stanovnicima grada koji će 2020. nositi titulu Europske prijestolnice kulture. Razlog? Društvo Rijeka 2020 projekt provodi, no svi ga zajednički moramo iznijeti.

Prvi par ovog „pilot“ druženja za stolom ispred Malog salona činili su Slaven Tolj, umjetnički direktor Rijeka 2020 – EPK i Jelena Androić, voditeljica odnosa s javnošću. Već sada najavljujemo da s praksom nastavljamo i idućeg četvrtka kad će s vama razgovarati Mara Anjoli Vujić, direktorica Sektora za kulturu i Dorian Celcer, voditelj projekata / koordinator.

Pravila su jednostavna: sjednete, postavite pitanje ili podijelite mišljenje i kritiku, ostavite svoje dojmove i kontakt na papirićima, a na kraju razgovora za njegovu se konstruktivnost i sadržajnost možete opredijeliti odabirom jednog od dvaju bedževa– EPK like ili EPK dislike bedžom.

Slaven i Jelena u jednosatnom su razgovoru s dvije skupine građana razmijenili  kontakte, odgovarali na pitanja o mogućnostima suradnje i participacije građana i udruga, ali i pokušali približiti svu kompleksnost zahtjevnog projekta kakav je Europska prijestolnica kulture.

Kao jedna od tema koju je moguće izdvojiti postavilo se pitanje  hoće li EPK „birati“ samo suvremena ili klasična umjetnička djela, s odgovorom da će se dakako pokušavati balansirati između oboje.

Promišljanja o ovoj i svim drugim temama izuzetno su nam važna. Važno nam je čuti sve što imate za reći. Pridružite nam se stoga i sljedećeg četvrtka 23. studenog u 16 sati, na istom mjestu. Budimo na mi!

 

Foto: Sonja Balaško, Mirna Gurdon