U petak, 19. listopada s početkom u 19 sati, ispred Ciglene kuće kompleksa Benčić održat će se program „Svjetlosni kolaži“ – svi su pozvani na slušanje priče i igranje svjetlosnim refleksijama, kolažima, animacijama, interakcijama…

Umjetnica Petra Mrša, u suradnji s programskim pravcem Dječja kuća projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, poziva djecu, mlade te ostale građanke i građane Rijeke da se dođu igrati s ogledalima na zidovima zgrade buduće Dječje kuće, a „alat“ za igru sudionici će dobiti prije početka programa. Priča, projekcija svjetla i animacija neživih oblika uzeti su kao elementi književnog, filmskog i lutkarskog izražavanja – primjer samo dijela onoga što će u budućnosti činiti ovu zgradu.

Prostor Dječje kuće zamišljen je kao kulturno-stvaralački centar za djecu, a već sada se ona „gradi’“ kroz programe u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture i kroz njih okuplja partnerske organizacije – Gradsku knjižnicu Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te Vijeće mladih Benčić.

Kako zgrada čeka na obnavljanje, program u petak znak je potpore da hrabro izdrži preuređenje i iščekivanje dana kada ćemo ju vidjeti u novom ruhu, navodi u pozivu Petra Mrša.