U tijeku (50%)

Ex Bernardi

Info
KorisnikRiHub EPK
Status

Površina: 1.025 m2

Stanje projekta:
- početak izvođenja radova 18.9.2017

Ulaganje u EUR472.000
Izvor financiranjaGrad Rijeka

U rujnu 2017. godine započeli su radovi na uređenju prostora interijera RiHuba, prostora bivšeg Bernardija, smještenog u prizemlju i dijelu podrumske etaže stambeno-poslovne zgrade u Ulici Ivana Grohovca 1a u Rijeci.  Prostor nekadašnjeg vrtića, koji je sredinom druge polovice 20. stoljeća izgubio svoju prvobitnu funkciju i koji je adaptiran u prostor poslovne namjene – trgovinu, ujedno je i prostor budućeg RiHuba.

Uređuje se primarno kao novi radni prostor, za smještaj Društva Rijeka 2020 – EPK te za druge korisnike. Radni prostori uključivat će urede te prostore povremenog i privremenog rada, samostalnog i zajedničkog (coworking).

Uz radne prostore formiraju se i društveni prostori, koji mogu primiti veći broj korisnika i služiti kao prostori informiranja, edukacije, prezentacije i izvedbe. Radne i društvene prati i niz služećih i podržavajućih prostora, kao što su kafić, dnevni boravak, tamna soba.

RiHub je zamišljen kao otvoren i aktivan prostor koji živi 0-24. Zajedno s Društvom Rijeka 2020 – EPK, u prostor će useliti i niz javnih programa od kojih je najvažniji cjelovit sustav jačanja zajednice građana građanskim inicijativama, da bi se postigla što veća uključenost Riječanki i Riječana u planiranje, odlučivanje i nadzor nad ostvarivanjem ideja za poboljšanje života u gradu. Vođeni tom mišlju, u Rihub će se redovito dovoditi autore ili voditelje najinovativnijih i najuspješnijih građanskih inicijativa iz cijele Europe. Oni će ponuditi poticaj, također i konkretnu pomoć riječkim stanovnicima koji se žele aktivno uključiti u traženje novih, boljih rješenja za kvalitetniji gradski život.