U utorak 10. srpnja u 12 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti održat će se javna prezentacija radionice “Grad, panika”, prve aktivnosti u sklopu trogodišnjeg koreografskog istraživačko-produkcijskog procesa Rad panike zagrebačkog izvedbenog kolektiva BADco. i suradnika.

Petodnevna radionica BADco. (6.-10. srpnja 2018.) uvodi studente u problematiku prikazivanja u galerijskom, odnosno prostoru „bijele kocke“ koji nema sažimajuću nego rastavnu funkciju izlaganja. Kroz različite vježbe razvoja gestičkih izvedbenih materijala, preklapajućih pripovjednih tijekova i ritmičkog formatiranja izvedbe, studenti glume i suvremenog plesa upoznat će se s metodama dijagramatskog prikazivanja karakterističnog za rad BADco.

Ova radionica je prvi korak u projektu Rad panike kojim će BADco. u suradnji s nizom umjetnika mlađe generacije tematizirati ili učiniti vidljivom problematiku rada, bez stvaranja u društvu i u umjetnosti. Radionicu vode Goran Sergej Pristaš i Nikolina Pristaš.

Radionicu organiziraju BADco. i Drugo more u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci – katedra gluma i mediji.

Više informacija na linku.