Predstavljanje programskih pravaca Lungomare / Coast Lines i 27 susjedstava / 27 Neighbourhoods u Malom salonu u subotu u 11 sati.

coast lines lungomare

Sljedeće predstavljanje i diskusija o kulturnim programima koji su dio programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture bavit će se dvama programskim pravcima: Lungomare / Coast Lines i 27 susjedstava / 27 Neighbourhoods.

Ove programske pravce će predstaviti Chris Torch, a radi se o programima koji istovremeno sadrže snažnu europsku dimenziju projekta povezanu s lokalnom tradicijom.

[one_half padding=”0 5px 0 0″]coast linesLungomare je programski pravac koji pokušava redefinirati muzej, njegovo značenje i uključenost posjetitelja u svoj postav. Radi se o muzeju u pokretu koji fizički i virtualno slijedi tragove života uz Jadransko more. Više o ovom programskom pravcu pročitajte klikom na poveznicu (ili na fotografiju).[/one_half]

[one_half_last padding=”0 0px 0 5px”]27 susjedstava27 susjedstava je programski pravac koji se hvata u koštac s izazovima suživota u zajednicama u kojima živimo, bile one zgrada, kvart, grad ili kontinent. Sve nam se teže nositi s različitim kulturama, tradicijama i navikama, a cilj je da kroz angažman u vlastitom susjedstvu premostimo svoja ograničenja i uspostavimo mrežu odnosa i susreta s drugim europskim susjedstvima. Više o ovom programskom pravcu pročitajte klikom na poveznicu ili na fotografiju.[/one_half_last]

Predstavljanje i diskusija počinju u subotu, 19. ožujka, u 11 sati u Malom salonu. Vidimo se!