U nedjelju, 17. prosinca, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture predstavit će Brickzine – pilot izdanje online časopisa o kulturi, umjetnosti i stvaralaštvu namijenjenog djeci i roditeljima.

Riječ je o digitalnom izdanju časopisa koji će svoje prvo tiskano izdanje doživjeti u 2018., kao aktivnost programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture. Njegov urednički tim čine kreativci iz Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnost i Vijeća mladih Benčić, uz podršku Rijeke 2020 i vanjskih suradnika.

Brickzine će biti promoviran na Trgu Svete Barbare, tijekom Malog Buvljaka, događanja za djecu (i roditelje) čiji je organizator građanska inicijativa Urbani separe.

Mali Buvljak prilika je za kupnju i razmjenu starih igračaka te za predblagdansko druženje na otvorenom, sa snažnom ekološkom i socijalnom potkom.

Osim samog Malog Buvljaka, program koji počinje u 10 i završava u 14 sati, uključuje i akciju crtanja božićnih motiva te igrališta “iz snova”, bojanje Brickzine motiva te pisanje pisama “Obi Mrazu” kojem će se povjeriti što u gradu nedostaje za ugodniji dječji život.

Oko podneva nastupit će i klaun, a najavljena je i radionica hula hopa.

U podne će se Malom Buvljaku i promociji Brickzinea pridružiti i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Što će se čitati i pisati na Brickzineu, provjerite od nedjelje 17.12. na adresi brickzine.rijeka2020.eu

NAPOMENA: U slučaju lošeg vremena događanje seli u HKD na Sušaku, u istom terminu!