Europski volonterski centar, Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i Grad Rijeka 19. i 20. travnja u HKD-u na Sušaku organiziraju međunarodnu konferenciju “Volontiranje u kulturi” na kojoj će se okupiti stotinjak predstavnika volonterskih centara, koordinatora volontera i drugih dionika povezanih s temom konferencije.

Njena je svrha u jačanju kapaciteta, ponajprije lokalne kulturne zajednice, a kako se održava tijekom Europske godine kulturnog naslijeđa jedan je od njenih ciljeva ustvrditi koje su specifičnosti volontiranja u kulturi.

Sudionici će naučiti kako zaštiti dobrobit volontera u kulturi, osnažiti volontere na kulturnim događanjima i projektima te kako najbolje pristupiti razvoju njihovih specifičnih vještina.

Motivacija volontera u kulturi, koja je najčešće povezana s osobnim interesom za kulturu i umjetnost, bit će također jedna od tema a razgovarat će se i o tome na koji se način ta motivacija treba uzeti u obzir prilikom upravljanja volonterima koji volontiraju u području kulture.

Razvoj volontiranja u kulturi dio je naslijeđa koji će za sobom ostaviti projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture pa će konferencija poslužiti kao izvrsna platforma za razgovor i produbljivanje tema volontiranja, kulture, interkulturalnog dijaloga, brige o pravima i dobrobiti volontera u području kulture, te društvenih vrijednosti.

Sudjelovanje je besplatno no potrebno se registrirati na poveznici.

Program potražite OVDJE.