Pozivamo vas na tribinu o projektu “Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture” koja će se održati u srijedu, 20. rujna, od 20 sati u Art-kinu (Krešimirova 2, Rijeka).

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture projekt je kojim Rijeka želi poboljšati opseg i raznolikost kulturne ponude u gradu, proširiti pristup i sudjelovanje u kulturi, jačati kapacitete kulturnog sektora i njegove veze s drugim sektorima te učiniti grad ugodnijim za život.

U pripremu programa uključuje cijelu zajednicu grada, regije i šire. Želi da on bude temeljen na suradnji čitavog kulturnog sektora, ali i društva u cjelini.

Tko čini tim projekta Rijeka 2020, koji su dosadašnji rezultati i koje su faze njegovog rada, gdje je EPK trenutno, koji su konkretni daljnji planovi i kako se u provedbu projekta može uključiti cijela zajednica, bit će predstavljeno na tribini o projektu „Rijeka 2020- Europska prijestolnica kulture“ na kojoj će govoriti predstavnici Društva Rijeka 2020 te predstavnici njegovih osnivača i partnera.