Od 13. do 16. listopada predstavnici Rijeka 2020 sudjelovali su na Budapest Ritmo konferenciji koja ima za cilj u srednjoj i istočnoj Europi stvoriti forum na kojem sudionici razmjenjuju ideje i raspravljaju o pitanjima svjetskih glazbenih aktera. Teme ovogodišnje konferencije bile su stabilnost financiranja u glazbi, održivost prisutnosti na glazbenom izvoznom tržištu, country branding i druge.

U sklopu konferencije održan je i panel na temu Europskih prijestolnica kulture gdje se raspravljalo na koji način ti gradovi mogu promovirati svjetsku glazbu i kako se uopće takva glazba može uključiti u programe. Tom je prilikom predstavljen program Rijeka 2020.

Raspravljalo se i o baštini i tradicijskoj kulturi unutar Europskih prijestolnica kulture pri čemu je kao jedan od primjera poslužio i Riječki karneval.

Kroz tri dana trajanja Budapest Ritmo konferencije, na kojoj su sudjelovali predstavnici iz čitavog svijeta, održana su brojna zanimljiva predavanja i rasprave na teme poput romske glazbe, migracije i kulture, nematerijalne baštine, glazbenih festivala i slično. Konferencije poput ove nude uistinu izvrsnu mogućnost povezivanja i upoznavanja s glazbenim producentima i umjetnicima iz cijelog svijeta.