Od 13. do 15. ožujka u OKC Palach održava se seminar Uključivanje zajednice/Angažirane umjetničke prakse, kao svojevrstan uvod u cjelokupan edukacijski ciklus sačinjen od radionica, seminara, konferencija i predavanja kojima će program Učionica Rijeke 2020 – EPK obuhvatiti sve ključne teme relevantne za razumijevanje, promoviranje i primjenjivanje sudjelovanja u kulturnim programima.

Cilj seminara jest približiti suvremene umjetničke prakse koje se temelje na radu u zajednici i/ili sa zajednicama te na analizi društvenih situacija i odnosa unutar kojih se provode. Namijenjen je riječkim kulturnjacima i kulturnjakinjama, djelatnicima gradskih, županijskih i turističkih institucija i organizacija, zaposlenicima društva RIJEKA 2020 kao i timovima programskog pravca 27 susjedstava te sudionicima projekta Tandem.

Polaznici će se od utorka do četvrtka družiti sa stručnjacima, umjetnicima i aktivistima s dugogodišnjim iskustvom u navedenom području. U programu seminara sudjeluju François Matarasso, Kristina Leko, Andrej Mirčev, Saša Šimpraga, Darko Fritz, Sonja Leboš, Andreja Gregorina i mnogi drugi.

Cjelokupan program seminara potražite OVDJE a opise predavanja OVDJE.