Trgovačko društvo ”Rijeka 2020” d. o. o. i Sveučilište u Rijeci surađivat će na provedbi projekta ”Europska prijestolnica kulture 2020.” te organizaciji, pripremi i provedbi programa Rijeka EPK 2020.

Potpisnici sporazuma bili su direktorica društva Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.

Direktorica Društva Irena Kregar Šegota u obraćanju okupljenima istaknula je da je od samog početka razvoja projekta bilo jasno da će se ova suradnja realizirati. Rektor Lučin kazao je kako je projekt EPK 2020 prilika za Rijeku i čitavu županiju. Dodao je kako Sveučilište školuje kadrove koji će svakako doprinijeti razvoju novih industrija za koje vjeruje da će se razvijati kroz Projekt.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je kako je njegova želja „da nakon 2020. godine u Rijeci i dalje živi agencija Rijeka 2020, ali i puno novih mladih i educiranih ljudi koji će biti spremni odgovoriti novim izazovima pred kojima se svi zajedno nalazimo, a to je prije svega jačanje kapaciteta na području kulturnih politika i kulturnog menadžmenta, i u tome očekujemo možda i najznačajniju potporu Sveučilišta“,

U potpisnike na svečanosti su bili prisutni pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić, predsjednica Programskog vijeća Rijeka EPK 2020. Sveučilišta u Rijeci i prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, kao i članice i članovi istoga vijeća: prorektorica za investicije i razvoj Sveučilišta u Rijeci Nevenka Ožanić, dekanica Filozofskog fakulteta Rijeka Ines Srdoč Konestra, dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka Letricija Linardić, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Dora Smolčić Jurdana, pročelnica Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci Rajka Jurdana Šepić, ravnatelj Studentskog centra Rijeka Dinko Jurjević, voditelj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci Zoran Baljak i Ivana Golob iz Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci te ostale članice i članovi Senata Sveučilišta u Rijeci.