Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kulturna diplomacija, Vijesti

Poziv na Javni forum o odnosu obrazovanja i kulture te okrugli stol na temu umjetne inteligencije

Ovaj tjedan Rijeka će biti domaćin nekoliko važnih međunarodnih kulturnih skupova koja zajednički organiziraju Vijeće Europe, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Rijeka 2020 i Institut za razvoj međunarodnih odnosa. Radi se o sastanku autora Kompendija kulturnih politika i trendova (9.-11.listopad) te stručnom seminaru I-relevantnost kulture u dobu umjetne inteligencije (12. i 13. listopad).

 

Iako su sastanak i seminar najvećim dijelom zatvoreni za javnost, građani su pozvani da sudjeluju u Javnom forumu i okruglom stolu. Tako će se, naime, u sklopu sastanka autora Kompendija kulturnih politika i trendova, 11. listopada održati Javni forum na kojem će se raspravljati o odnosu obrazovanja i kulture te kako ih što kvalitetnije međusobno povezati. Početak programa je predviđen za 10 sati, a keynote predavanje održat će Kate Wimpress, direktorica u North Edinburgh Arts. Cijeli program dostupan je za pregled: Official programme_PF

Dan nakon, 12. listopada, u sklopu stručnog seminara o kulturi, kreativnosti i umjetnoj inteligenciji pod nazivom I-relevantnost kulture u dobu umjetne inteligencije, održat će se okrugli stol na temu umjetne inteligencije, nakon čega slijedi otvorenje izložbe.  Na okruglom stolu koji počinje u 19:30 sudjeluju Régine Debatty (UK), Matteo Pasquinelli (IT), Felix Stalder (CH) i Gerfried Stocker (AT). Osim na samom mjestu održavanja, okrugli stol možete pratiti i u prijenosu uživo putem službenog YouTube kanala Rijeke 2020.

Saznajte više o programu i predavačima seminara E- relevance of Culture in the Age of AI.

Nakon okruglog stola, u 21 sat slijedi otvorenje izložbe Vladana Jolera – Anatomija sustava umjetne inteligencije.
Radni jezik Javnog foruma i okruglog stola je engleski, a mjesto održavanja je RiHub (Ivana Grohovca 1a) .