Francusko veleposlanstvo i Državna škola za javnu upravu u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina organiziraju program usavršavanja pod nazivom Održivi razvoj: Kako prijeći s ideje na lokalno djelovanje?

Program usavršavanja namijenjen je županima i njihovim zamjenicima, gradonačelnicima i njihovim zamjenicima te načelnicima općina. Radionica će se održati u Gradskoj vijećnici u Rijeci (Korzo 16) u četvrtak, 17. studenog 2016. godine u trajanju od 9.30 do 16.15 sati.

Svrha ovog usavršavanja je stjecanje znanja potrebnih za dobro razumijevanje uloge održivog razvoja na lokalnoj razini, a na provedbi programa su angažirani francuski i hrvatski stručnjaci, koji će u okviru svojih izlaganja na temelju prethodnog iskustva omogućiti polaznicima usvajanje znanja neophodnih za dobro razumijevanje pitanja održivog razvoja na lokalnoj razini te upoznavanje konteksta i alata neophodnih za praktičnu provedbu te određivanje zajedničkih akcija koje se mogu realizirati na lokalnoj razini.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na mail adresu maja.gelo@dsju.hr.

Pojedinosti sadržaja radionica mogu se preuzeti ovdje: program-odrzivi-razvoj.