Bavite se radom u umjetnosti i kulturi i želite se suočiti s izazovima zajednice u vašem području?
Želite proširiti vlastiti rad kroz međunarodnu suradnju s kolegama koji su suočeni sa sličnim izazovima?

Do 24 prijavljene osobe (12 iz Fryslâna, 12 iz ostalih europskih regija) bit će pozvano na sudjelovanje na Tandem Fryslân Partner Forumu gdje će dobiti priliku za umrežavanje i stjecanje potencijalnih Tandem Partnera s kojima će se prijaviti za puni program s idejama i planom suradnje.

Bit će odabrano ukupno sedam tandema koji će postati dio široke međunarodne mreže te primiti novčanu potporu i podršku mentora, kako bi razvili svoje ideje i uspostavili obostrano uspješno i korisno partnerstvo.

 Leeuwarden, upravno sjedište nizozemske provincije Fryslân, 2018. godine ponijet će titulu Europske prijestolnice kulture, s temom “iepen mienskip – otvorena zajednica”. U susret tome program Tandem i LF2018 udružuju snage i pokreću novi program – Tandem Fryslân – u kojem će na kup staviti ideje i iskustva frizijske zajednice i šire Europe.

Tandem je program kulturne suradnje sa svrhom jačanja zajednica i civilnog društva Europe. Cilj mu je pomoći razrješenju gorućih pitanja kulture i društva putem poticanja učenja, u suradnji s novim organizacijama. Tandem se ovim programom nada doprinijeti stvaranju snažne mreže kreativnih zajednica te podržati učinak koji one imaju na svoje zajednice i krajeve.

Natječaj je otvoren za zaposlenike umjetničkih organizacija ali i za članove kolektiva, neprofitnih organizacija, javnih ustanova, start-upova, udruženja i inicijativa. Glavni je kriterij da ste dio tima i da imate korijene u svojoj zajednici, ali cijenit će se i zanimanje za nove formate kulturno-društvenog rada sa svrhom preoblikovanja zajednice i želje za istraživanjem nekonvencionalnih načina suradnje s partnerima iz drugih regija.

Prijavite se za sudjelovanje putem poveznice na formular za prijavu!

Tandem Fryslân razvili su Leeuwarden-Fryslân 2018, Europska kulturna zaklada i MitOst, uz potporu Fonds voor Cultuurparticipatie i Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020, koji se zajednički provodi s Keunstwurkom.