Sutra odluka o hrvatskom gradu Europskoj prijestolnici kulture i live stream proglašenja

ri2020_2

Sutra, u četvrtak, 24. ožujka, biti će poznato koji hrvatski grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine. U finalnoj rundi natjecanja, gradovi koji se nadaju ponijeti ovu titulu su Dubrovnik, Osijek, Pula i Rijeka.

U 17:15 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu održat će se konferencija na kojoj će biti proglašeno koji hrvatski grad će ponijet titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine.

Rijeka je osigurala live stream proglašenja u HD rezoluciji pa će se događaj moći pratiti uživo preko Rijeka 2020 YouTube kanala, a organizirano je i zajedničko gledanje prijenosa u Malom salonu na Korzu.

Danas i sutra gradovi imaju posljednju priliku da svoje kandidature predstave evaluacijskom povjerenstvu i uvjere ih da su upravo oni zaslužili ponijeti tu prestižnu titulu. Rijeka će sutra u 11:45 održati završnu prezentaciju svoje kandidature pred povjerenstvom te odgovarati na pitanja povjerenstva. Članovi riječkog tima koji će pred povjerenstvom predstavljati Rijeku su: Vojko Obersnel, Ivan Šarar, Irena Kregar Šegota, Chris Torch, Vuk Ćosić, Tanja Kalčić, Slaven Tolj i Slobodanka Mišković.