RiHub

RiHub je mjesto susreta, razmjene i zajedničkog djelovanja. U RiHubu održavat ćemo predstavljanja o uspješnim građanskim inicijativama diljem Europe i svijeta kako bismo pronašli one koje Riječane mogu nadahnuti na djelovanje.

Osim tehničke i financijske potpore sudioničkim programima, RiHub otvara svoja vrata i profesionalcima koji u njemu mogu pronaći mjesto za privremeni i povremeni rad.

Poticanje aktivnog uključivanja građana u oblikovanje društveno-kulturne scene i partnerski odnos s lokalnom zajednicom jedan je od prioriteta projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Mjesto gdje će građani moći razvijati, predlagati i provoditi projekte za programe Civilnih inicijativa i Zelenog vala je upravo RiHub. Cilj tih programa je da se konkretnim akcijama riješe problemi i/li unaprijede životni uvjeti građana Rijeke, te da se uključe u procese donošenja odluka.

U svjetlu jačanja zajednice te jačanja poduzetne i kreativne zajednice, RiHub otvara svoja vrata i ostalim potencijalnim partnerima koji trebaju visokokvalitetni prostor za vlastite programe – prezentacije, konferencije i/ili seminare.