O nama

Mi smo djeca. Mi smo Brickzine.
Brickzine je online magazin za djecu u čijem stvaranju sudjeluju i djeca i odrasli. Brickzine je pogled u svijet. Zdravi svijet. Brickzine nije ni mobitel ni market.

Čemu?

Odrastanje uz hiperaktivnost, konzumerističku-marketinšku agresiju, vizualno i duhovno zagađenje, traži točke stabilnosti, inspiracije, kvalitetne vodilice do dobrog sadržaja, priče, ideje.

Uz Snapchat, agar.io, “youtubere”, Wolfenstein

Brickzine grade:

Tim Brickhouse/Ciglena kuća satkan je od stvaralačkih niti riječkih ustanova u kulturi: Gradske knjižnice Rijeka, Art kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnost, nezavisne organizacije Vijeće mladih Benčić uz podršku Rijeka 2020.

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt koji se razvija u sklopu Rijeka 2020 EPK projekta Brickhouse, kao fini softver stvaralačke nadogradnje na beton u kompleksu “Benčić”, u formi online platforme i tiskanog izdanja (predviđeni početak proljeće 2018.).

Gradi se za djecu, roditelje, odgojno-obrazovne djelatnike, neformalne i formalne edukatore, stvaraoce za djecu, budućnost grada i zemlje, za sve one koji shvaćaju zašto trebamo Brickzine…  

Zanima vas suradnja, imate prijedloge? Javite se. Budimo na ti.