O konferenciji

Trodnevna konferencija obradit će izazove i trendove u brendiranju kulture, uz predavače Erika Kesselsa, Kaia Amberlea, Miguela Rivasa, Sanne i Barta van Poola, Borisa Ljubičića...

Kroz predavanja, primjere dobre prakse, radionice i panel rasprave polaznici će dobiti smjernice prema kojima će se moći orijentirati u promišljanju u temi brendiranja kulture koje ne podrazumijeva samo brendiranje kulturnih ustanova i institucija već brendiranje svih izraza i vrsta kulturnog djelovanja. Ova će međunarodna konferencija otvoriti i temu kulturnog turizma, a kroz pozitivne inozemne i međunarodne primjere probudit ćemo svijest i motivaciju o mogućnostima primjene sličnih ideja u organizacijama i zajednicama u kojima polaznici konferencije djeluju.

Kako je cilj ove međunarodne konferencije jačanje kapaciteta lokalne i regionalne samouprave, turističkih zajednica i predstavnika kulture, kreativnih industrija i marketinga u području brendiranja kulture i razvoja kulturnog turizma, ciljne skupine su predstavnici lokalne i regionalne samouprave, predstavnici turističkih zajednica i drugi donosioci odluka, predstavnici kulturnog sektora i kreativnih industrija, pojedinci i organizacije iz svijeta marketinga te partnerske organizacije i pojedinci povezani uz RIJEKA 2020 – Europska prijestolnica kulture. Poziv se posebice odnosi na pojedince, ustanove i jedinice lokalne i regionalne samouprave koje će biti uključene u programski pravac Lungomare, odnosno postavljanje trajnih instalacija na javnoj površini. Kroz primjere dobrih praksi bit će predstavljeni gradovi koji su se nametnuli kao odredišta kulturnog turizma te su na tome ustrojili svoj brend, a isto će biti učinjeno kroz ustanove u kulturi koje su prepoznate na međunarodnoj razini kao ustanove koje su vješto izgradile te uspješno održavaju svoju sliku u javnosti, ali i preostale kulturno-umjetničke primjere uspješnog brendiranja na području Hrvatske ali i inozemstva.

Neki od predavača na predkonferencijskom i konferencijskom programu Brendiranje kulture bit će Erik Kessels, Kai Amberla, Miguel Rivas, Sanne i Bart van Pool, Boris Ljubičić

Zanimljivost konferencije je i prateća izložba plakata s logotipovima prepoznatljivih hrvatskih kulturnih proizvoda (muzeja, festivala, događanja i institucija), koja će tijekom konferencije biti postavljena u prostoru riječkog RiHuba.