O programu

Programski pravac Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture najavljuje novi glazbeni program – Ciklus Furioza – i ovoga ljeta u Rijeku dovodi sjajne ženske glazbenice. Riječane i Riječanke te njihove goste očekuje glazbena šetnja čije su postaje post-punk, goth, indie rock i techno. Kao poveznicu ističemo glazbu koju stvaraju žene – glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove.

Isto tako, Ciklusom Furioza nastojimo za publiku iz regije ponovno otkriti Rijeku i njene iznimne lokacije. Već neko vrijeme, još od nekadašnjeg festivala Hartera, priča se da je Rijeka ljeti potpuno prazna. Furiozu gradimo za nas koji smo tu, za one koji su se tek doselili k nama, kao i za one koji dolaze kao turisti, tražeći drugačiju vrstu grada.

U proizvodnju Furioze uključene su brojne lokalne snage: fotografi i fotografkinje, novinarke i novinari, snimateljice, dizajneri, penzionerke, studenti. Furiozu gradimo zajedno s partnerima. To su prvenstveno Distune Promotion s kojima su-organiziramo koncert Chelsea Wolfe na Trgu Riječke rezolucije, 1. kolovoza, te klub Crkva s kojim su-organiziramo Torpedo One party na Lansirnoj rampi Torpedo, 25. kolovoza.

PROGRAM
Datum & LokacijaTko/štoNapomena
15.6.2018.
@ Delta
Delta otvoreno
detaljan program
Ulaz besplatan.
18:00Stanari nastupaju: predstave, projekcije, radionice, planinarske štorije, izložbe, predavanja, kantautorski nastupi, ćakule s umjetnicima
tijekom trajanja događanja Delta otvorenoDJ-ing: Ana Antonova
tijekom trajanja događanja Delta otvorenoRadnička menza
21:30Koncert: Punčke
1.8.2018.
@ Trg Riječke rezolucije
Chelsea WolfeKarte u pretprodaji: 90 kn / Na dan koncerta: 150 kn
Vrata: 19h
20:00Brutus
22:00Chelsea Wolfe
25.8.2018.
@ Exportdrvo
Torpedo One party w/ Alexander Kowalski, Heiko Laux, Inga Mauer, Rrose, DJ Ogi, Adoo & Poco Loco, Mystic, Robotko, Fryer, di.merkl, One, Roland, TiasKarte u pretprodaji: 70 kn u pretprodaji / Na dan koncerta: 90 kn