O projektu

Put oko svijeta u 2 dana
Okosnicu festivala predstavljaju etno glazba i gastronomija zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ali i sva ostala svjetska glazba i gastronomija s kojom se susrećemo uslijed globalizacijskih trendova i sve intenzivnijih migracijskih gibanja.

Upoznajte luku različitosti svim osjetilima

Glazba i gastronomija čine se najpogodnijim medijima za upoznavanje drugih kultura jer isključuju jezične barijere, a intenziviraju nove doživljaje i iskustva koja nas obogaćuju i zbližavaju. Stoga je Porto Etno mnogo više od world music festivala, on je festival svjetske kulture koji  svojim programom s najširom publikom komunicira toleranciju, uvažavanje i suživot različitih kultura te time potvrđuje status Rijeke kao interkulturalnog grada.

 

Put oko svijeta u 2 dana

Program Porto Etna 2018. stvaramo pod sloganom Put oko svijeta u dva dana. Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja koje je bilo prvenstveno regionalno orijentirano, ove ćemo godine ugostiti izvođače/ice s različitih kontinenata. Neki od izvođača/ica svoju glazbu baziraju upravo na migrantskom iskustvu, dok drugi sviraju izvornu tradicionalnu glazbu vlastite zemlje.

U gastronomskom dijelu programa, uz predstavljanje jela nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci, ove smo godine ostvarili suradnju s Ugostiteljskom školom u Opatiji. Predstavnici/e opatijske škole će iznimno kreirati fusion menije koji spajaju različite svjetske kuhinje s našim lokalnim specijalitetima.
Na ovogodišnjem vas festivalu također očekuje i bogati popratni program: izložbe, radionice, prezentacije, folklori.

Uskoro očekujte više informacija!

 

Porto Etno 2017