Mirko Menalo

Ovo nam je zadnje proljeće prije nego što (možda) postanemo Europska prijestolnica kulture, pa donosimo mali pregled znakova buđenja riječke kulture iz zimskog sna (koji je ove godine barem što se EPK tiče bio jako aktivan i nadamo se da će biti ostvaren).

Mirko Menalo
#radise Foto: Mirko Menalo

Temperatura je malo porasla, Dubrovnik2020 poručuje “Požurite konji bijeli”, evo brzo će 17.4., Zagreb2020 se uključio u utrku i šibaju medije sa svojim događanjima, Splitska nezavisna scena negoduje zbog nove strategije, a Rijeka… Rijeka radi. EPK tim vrijedno radi na prijavnici, programsko vijeće samo što nije zgotovilo programske linije kandidature, koncept je tu već odavno, a i akteri na sceni vrijedno organiziraju svoja događanja.

Foto: rijeka.hr
Foto: rijeka.hr

HDLU Rijeka večeras u Guvernerovoj palači predstavlja novoprimljene članove, Teatar Scena u subotu organizira županijsku smotru amaterskih kazališta, DAR je otvorio facebook stranicu na kojem možete pratiti sva njihova događanja i novosti, GKL sutra ima premjeru nove predstave, “Trsatski zmaj” nastale prema priči Velida Đekića (jednog od članova EPK tima), Moskva predstavlja svoj drugi album u četvrtak u Palachu. U petak svakako posjetite Filodrammaticu gdje će predavanje održati John Law američki umjetnik, koji je najpoznatiji po svom doprinosu “cultural jammingu”.

I to sve je sve samo za ovaj tjedan, a još nas očekuje pregršt događanja cijelo proljeće.

Nadamo se da ćete stići na sve!