American Corner polako, ali sigurno počinje svoj život u trsatskom ogranku Gradske knjižnice Rijeka i hita prema novom početku u riječkoj zajednici, a svoj život započinje razgovorom i druženjem s Eminom Višnić, direktoricom Rijeka 2020. d.o.o. društva odgovornog za provođenje zahtjevnog i za budućnost zajednice i regije izrazito važnog projekta Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture.

Kao osoba s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u području  kulturnog menadžmenta u nezavisnom sektoru, mrežama, partnerskim projektima, hibridnim ustanovama i sl., Emina Višnić pravi je sugovornik za cijeli niz tema, a to su među ostalim: zašto je važan menadžment u kulturi, jesu li metode iz poslovnog sektora primjerene za neprofitni sektor, kako funkcionira i vrijedi li čemu strateško planiranje u kulturi, koji su izvori i načini financiranja, kako funkcioniraju partnerski projekti, kako usporediti američka i europsku tradiciju poslovanja kulturnih organizacija, kakav izazov u upravljačkom smislu predstavlja projekt Europska prijestolnica kulture…

I sam razgovor  odvija se sa značajnim povodom – Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj doniralo je Knjižnici odnosno riječkom American Corneru zbirku knjiga s temama menadžmenta i financiranja kulturnih i neprofitnih organizacija. Tom prigodom, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a Christian Wright predstavit će mogućnosti suradnje kulturnih organizacija s Veleposlanstvom  u Zagrebu.

Mjesto: Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti)
Vrijeme: 31. 1. u 14 sati