Na Cipru u gradu Pafosu održan je od 28. do 30. listopada sastanak mreže gradova Europskih prijestolnica kulture.

Trodnevni sastanak mreže EPK gradova bio je izuzetno sadržajan, a održane su radionice raznolikih tematika.

Jedna od njih bila je i radionica pod nazivom Small budget – big ambition, na kojoj se raspravljalo kako je moguće isporučiti odnosno ostvariti visoko kvalitetne umjetničke vizije i programe uz vrlo skroman i samim time izazovan budžet.

Na radionici pod nazivom Seasonality of an ECOC programme raspravljalo se o utjecaju vremena i vrhuncu turističke sezone u sjevernoeuropskom modelu i kako to utječe na stvaranje programa.

Radionica The continuation of the volunteer programme bazirala se na pronalaženju rješenja kako nastaviti volonterske programe i nakon godine u kojoj grad završi biti Europska prijestolnica kulture.

Raspravljalo se i o budućnosti mreže EPK gradova, formaliziranju njenog postojanja, ali i modela budućeg funkcioniranja i financiranja mreže.

U sklopu trodnevnog sastanka prikazan je i dokumentarni film o suradnji španjolske Donostije i Pafosa. Film je prikazao protjerivanje Baska i Grka nakon turske okupacije, a predstavnici gradova prisustvovali su i predstavi „Ubu Roi“ ansambla Ludens. Domaćini su organizirali i zajedničko razgledavanje grada te upoznavanje s njegovom bogatom poviješću.