Mnogi bi građani Rijeke rekli da su grafiti, „pejstapi“ i „stikeri“ vandalizam, no kako bismo dokazali da je to samo drugačiji oblik umjetnosti  i u EPK duhu njegovali različitost ovaj vikend predstavit ćemo vam radove šest umjetnika koji će tijekom narednih mjesec dana ukrašavati trg Matije Vlačića Flaciusa (kod bivše Simone).

Pekmezmed
Pekmezmed

Radove Pekmezmed, Šumskog, Ninje Tigera i Tifani Rubi sigurno ste već mogli vidjeti po gradu (a ako niste, samo malo bolje pogledajte zidove). Nika Rukavina se ovog ljeta okušala u uličnim akcijama zajedno sa učenicima građevinske škole u sklopu projekta „Spajalica“, a ilustracije Ane Glažar možete naći  u časopisima, zbirkama poezije, a predstavila se i na skupnoj izložbi ilustracija za projekt “World AIDS Day Art Exhibition”, Art Gallery of South Australia, North Terrace, Adelaide, Australia; 2.dio predstavljen u “Pilgrim Uniting Church”, Flinders St. Adelaide, ovo će joj biti prvo ulično predstavljanje.

Dođite i podržite njihov rad, podržite EPK uz čašu kuhanog vina i jazzy balkan flamenco mashup benda „KUD Svi Turci“.

Nika Rukavina
Nika Rukavina

Pekmezmed vizualna je umjetnica iz Rijeke, a bavi se primarno crtanjem, slikanjem, ilustracijom i uličnom umjetnošću. Sudjelovala je u brojnim umjetničkim uličnim akcijama u Hrvatskoj i inozemstvu, uživa u kreativnom procesu i odnosima privatnog i javnog u vizualnoj umjetnosti i urednica je besplatnog online časopisa Frrresh.

Nika Rukavina rođena je u Rijeci 1980. godine, diplomirala je na Accademia di Belle Arti u Veneciji, sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. 2010 dobiva jednu od nagrada Ivo Kalina za najbolju skupnu izložbu u 2009 godini,pod imenom VIA.

Ana Glažar
Ana Glažar

Ana Glažar, rođena 1981. godine u Rijeci, diplomirala je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Sudjelovala je na raznim izložbama u Hrvatskoj, Italiji, Srbiji i Njemačkoj. Od 2005. godine surađuje sa talijanskim design studiom Imegadito za koji kreira igračke i ilustrira. Jedna je od dobitnica likovne nagrade Ivo Kalina za najbolju izložbu u Rijeci tijekom 2009. godine. Neke od njenih kreacija igračaka objavljene su 2010.  godine u knjizi Crazy Toys  Vincenta Thfoina za francusku izdavačku kuću De la Martinere.

Ninja Tiger
Ninja Tiger

Ninja Tiger se bavim crtanjem, ilustracijom, tetoviranjem i uličnom umjetnošću. Njegov primarni interes je crtanje, a iz toga se razvila ljubav prema tetoviranju, street artu, izradi ilustracija, murala… Do sada je imao nekoliko samostalnih izložbi, izlagao na više skupnih izložbi  u Hrvatskoj i inozemstvu i  sudjelovao na grupnim crtanjima (street art eventi, festivali..).
Više možete vidjeti na www.ninjatiger.net

Šumski
Šumski

Šumski ilustrira, slika, oblikuje, dizajnira, crta po zidovima, sluša, istražuje. Voli se unositi u priče, pa ih detaljno prenositi u ilustracije, lutati njima i puštati im da ga zavedu. Inspiraciju pronalazi u arhitekturi prirode, u bosonogim lutanjima krivudavim puteljcima što vode iza uma, kroz mnoštvo gustih od misli šuma. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, ilustrirao više slikovnica i drugih priča, ilustracija u različite svrhe. Ponekad se druži i sa bićima što vire iza raznog prkosnog bilja što istječe iz nekog čudnovatog poznatog svemira. Jedni se skrivaju u krivudavim granama, drugi iskaču i rugaju se travama, treći se goste u duševnim ranama. www.facebook.com/BlazeticIvan

Tifani Rubi
Tifani Rubi

Tifani Rubi vizualna je umjetnica koja živi u Rijeci, bavi se  crtanjem, ilustracijom, uličnom umjetnošću i  primijenjenom grafikom. Sudjelovala je u brojnim samostalnim i skupnim izložbama i radionicama te je začetnica DIY sitolab sitotisak studia.