Objavljen je program IETM Campusa, koji će se od 10. do 16. lipnja 2018. godine održati u Fužinama, kao dio EPK programa Učionica. Podsjećamo da su prijave za sudjelovanje otvorene do 30. ožujka.

Četvrto izdanje IETM Campusa, organiziranog u partnerstvu s IETM – International network for contemporary performing arts, donosi tjedan intenzivnog treninga o različitim temama međunarodne suradnje. Ovo je izvrsna prilika da grupa od 20 do 25 sudionika započne internacionalizaciju svojih karijera vođeni ključnim osobama na međunarodnom području izvedbenih umjetnosti.

Mentori IETM Campus-a su: Farooq Chaudhry (priznati međunarodni producent i suosnivač Akram Khan kompanije), Ruth Collier (nekadašnja producentica Klapstuk Festival en Stuk, voditeljica kompanije koreografa Pierre Droulers i Thomas Hauert te direktorica Kunstenfestivaldesarts), Gundega Laiviņa (voditeljica New Theatre Institute of Latvia ), Mary Ann DeVlieg (konzultantica i aktivistkinja te suradnica Europske komisije na ocjenjivanju projekata) i Nan van Houte(glavna tajnica IETM-a, predsjednica odbora Dancing on the Edge te članica odbora LaBenevolecjia).

Grupa iskusnih mentora dijelit će svoja znanja o različitim temama kao što su interkulturne komunikacije, pregovaranja, financiranja i planiranja, cenzure, tisak i javnost. Biografije mentora mogu se pronaći na službenoj Internet stranici IETM Campusa.

IETM Campus je namijenjen kulturnim djelatnicima s područja izvedbenih umjetnosti s najmanje 2 godine profesionalnog iskustva u području suvremene umjetnosti, koji poduzimaju svoje prve korake u svijet međunarodne razmjene. Ovih je dana objavljen i preliminarni program IETM Campusa u Fužinama, koji možete pogledati ovdje.

Podsjećamo da će besplatno sudjelovanje u IETM Campusu dobiti 5 osoba iz Rijeke i/ili partnerskih organizacija društva Rijeka 2020 iz Primorsko-goranske županije, a prijave su otvorene do 30. ožujka 2018. godine. Potrebno je samo ispuniti prijavnicu.