Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti

Pigzbe: kriptovalute za djecu

Kada bismo malo razmislili o tome čime su ljudi u posljednje vrijeme najviše zaluđeni, kriptovalute bi zasigurno bile pri vrhu ljestvice.

Kako Bitcoini i ostali manje spominjani coini vladaju svijetom odraslih, ne bi bilo fer ne stvoriti nešto slično i za one koji dane provode u vrtićkim igraonicama i školskim klupama.

Poduzetnik i vizionar Filippo Yacob stoga je osmislio aplikaciju Pigzbe ili pravu pravcatu digitalnu banku za djecu. Šestogodišnjaci i stariji sada tako mogu spremati vlastitu kriptovalutu u digitalnu kasicu prasicu ili mali praseći novčanik. Da stvar bude još bolja, ako se koristite ovom aplikacijom, postat ćete vlasnici malog uređaja u obliku praščića pomoću kojeg ćete na svojim malim ekranima moći igrati igrice pune tih malih ružičastih životinjica.

Uređaji dolaze i u crnom ozbiljnijem izdanju u kojem služe roditeljima za obavljanje transakcija. Yacob ističe kako je na ideju došao jer su sve druge digitalne kasice prasice bile neekonomične za roditelje koji su svojoj djeci željeli prebaciti na račun male iznose. Ako svoje najmlađe želite nagraditi za dobro obavljen kućanski posao ili pak zasluženu peticu, to ćete moći brzo, jednostavno i efikasno napraviti putem Pigzbe app-a.

Dječji bitcoinići nazvani su Wollo Coins, a dolaze s Wollo karticom koju mogu koristiti i djeca i odrasli u mnogim online i offline trgovinama. Dizajneri ove kartice otišli su čak toliko daleko da je njome zabranjena kupovina nekih „odraslih“ stvarčica poput alkohola i duhanskih proizvoda, a ne možete je koristiti ni za online klađenje. Sigurnost i dosjetljivost autorima ove aplikacije su na prvom mjestu, a uz sve to ističu i da je jedan od glavnih razloga nastanka ove digitalne kasice prasice to što misle da bi djeca od malih nogu trebala učiti štedjeti.

U današnjem svijetu gdje novac gledamo samo na računima, a plaćamo i kupujemo većinom preko malih i velikih ekrana, ne možemo se s njima ne složiti – ubrzo bismo svi mogli početi zaboravljati kako izgledaju prave novčanice. A kako ne bismo zaboravili kad nam Pigzbe omogućuje slanje jednog jedinog penija na bilo koji kraj svijeta u samo nekoliko trenutaka. Još uz to dobivate i dva mala simpatična praščića koji broje umjesto vas. Nas je oduševio, a vas?

Lucija Puača