Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Upoznaj EPK, Vijesti

Otvorena izložba fotografija “Oko kulture”

U četvrtak, 30. listopada 2014. godine, u galeriji Principij otvorena je izložba fotografija pristiglih na natječaj “Oko kulture” koji su zajednički organizirali Fotoklub Rijeka i Odjel za kulturu Grada Rijeke u sklopu kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Borislav Božić otvorio je izložbu zajedno sa gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i pročelnikom Odjela Ivanom Šararom, koji su pozdravili prisutne i ukazali na važnost kandidature za EPK2020, te iskazali zadovoljstvo velikim odazivom na natječaj.

Prema ocjeni stručnog žirija u sastavu Iva Prosoli, Plamena Šarlija i Borislav Božić pobjednik natječaja je Zvonko Radičanin, dok je drugu nagradu osvojio Dario Jurjević, a treću Ivan Kosić. Na natječaj je ukupno prijavljeno 564 fotografije 71 autora, a na izložbi su predstavljene najbolje 43 fotografije 26 autora.

Izložba ostaje otvorena do 10. studenog kada će biti dodijeljene nagrade kako najboljim autorima , ali i publici koja za najbolje fotografije može glasati u galeriji Principij i preko ove poveznice u sklopu Facebook stranice kandidature Grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture.

Sretnom glasaču na Facebooku biti će dodijeljena slika za koju je glasao, odnosno slika koja skupi najviše lajkova, te jedna publikacija Grada Rijeke, dok će nagrada za glasanje u galeriji biti članstvo u Foto klubu Rijeka, te također jedno izdanje grada Rijeke.

[foogallery id=”721″]