Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

“Autorske bure” najavljuju književno druženje s Dortom Jagić

Program književnih druženja „Autorske bure“ programskog pravca Lungomare najavljuje jednu od posljednjih književnih večeri, 24. svibnja u 20 sati, u Maloj krčmi „Skalinada“ u Voloskom, sa spisateljicom Dortom Jagić.

Pjesnikinja i prozaistkinja Dorta Jagić diplomirala je filozofiju i religiologiju. Piše i objavljuje poeziju, kratke priče, putopise, eseje i dramske tekstove. Dosad je objavila pjesničke knjige „Plahta preko glave“, „Tamagochi mi je umro na rukama“, „Đavo i usidjelica“, „Kvadratura duge“, „Kauč na trgu“ i „Kafkin nož“, zatim knjige proze „Kičma“, „S tetovažom nisi sam“, leksikon “Mali rječnik biblijskih žena“, putopise „Prolazi i pukotine“ te prozu „Veće od kuće“.

Jagić je uvrštena u brojne domaće i strane pjesničke antologije. Pjesme su joj prevođene na više od 20 stranih jezika i objavljivane u stranim časopisima i izdavačkim kućama.

Osim nacionalne pjesničke nagrade za debitante „Goranovo proljeće“, dobitnica je međunarodne nagrade „Balkan Grand Prize for Poetry“ 2007. godine u Rumunjskoj te „The European Poet of Freedom Award“ 2014. godine u Poljskoj, za zbirku pjesama „Kauč na trgu“.

Osim dugogodišnjega pedagoškog i redateljskog rada u studentskim kazališnim kolektivima, niz godina vodi i radionice pisanja poezije. Prevodi poeziju i prozu s engleskog i njemačkog jezika te živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.