Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Kuhinja različitosti, Vijesti

Bakanalije Karnevalije u subotu u pasažu Križanićeve ulice

U subotu 11. veljače od 18 sati u pasažu Križanićeve ulice (preko puta hotela Continental) održat će se događanje u sklopu karnevala pod nazivom Bakanalije Karnevalije, koje zajednički organiziraju Rijeka 2020 i Galway 2020.

Nakon vrlo uspješnih prvih Bakanalija- Baka nije odavde održanih u listopadu prošle godine, nove Bakanalije Karnevalije javljaju se u nešto drugačijem izdanju. U suradnji sa Galway 2020, sa kojim Rijeka dijeli titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, ostvaruje se prva u nizu suradnji kroz zajedničke programe u okviru godine EPK.

Događaj Bakanalije Karnevalije kulturna je manifestacija sa gastro-zabavnim elementima, gdje će irska kuharica Sarah O’Loughlin uz našu Srđanu Jevtić kuhati karnevalske specijalitete koji će se moći degustirati. Uz to, PAW collective iz Amerike koji u veljači boravi u Rezidenciji Kamov, održat će prezentaciju karnevalskih običaja i tradicije. Za zabavni dio programa pobrinut će se CiRikus sa svojim klaunovskim performansom, a tu je i glazbena podloga DJa di.merkl.
Posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti “MMSU zbirka crvenih noseva” izloženu za ovaj događaj u ateljeu Kamov.

Program u pasažu Križanićeve trajat će do 22 sata, kada se zabava nastavlja u Nemo Pubu i Tunelu.