Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Furioza, Kuhinja različitosti, Vijesti

Belgijski post hardcore bend Brutus nastupa prije Chelsea Wolfe!

Ciklus Furioza, novi glazbeni program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u sklopu kojeg EPK-ov programski pravac Kuhinja u suradnji Distune promotionom ovog ljeta u Rijeku dovodi sjajne svjetske glazbenice, najavljuje novo ime: Brutus!

Kako već samo ime implicira, riječ je o žestokom bendu, belgijskom triu koji stvara ekspanzivan, stratosferski punk. Brutus će nastupiti prije već najavljene američke glazbenice Chelsea Wolfe, 1.8. na predivnoj riječkoj lokaciji – Trsatskoj gradini.

U travnju 2016. Brutus su preselili u kanadski Vancouver i snimili svoj debitantski album „Burst“, u suradnji s Jessejem Ganderom (White Lung, Japandroids…). Bio je to mudar potez. „Burst“ je rock album 21. stoljeća: izazovan i uzbudljiv, dapače kolosalan – očekujte buku veličine katedrale.

Postmodernističkom konstrukcijom, dinamikom black metala, hardcore energijom, prog i math-rock ukrasima te čistim pop melodijama koje se mogu otkriti na debitantskom albumu „Burst“, Brutus uspijeva pogoditi u rascjep između Slayera i Savagesa, The Smithsa i Slowdivea, Dillinger Escape Plana i Deusa – a sve sa samo tri člana koji stručno surađuju kako bi svoj zvuk napravili što monolitnijim i emotivnijim.

Glasne i snolike gitare shoegazea pojačane su do hardcore punk brzine dok bubnjevi galopiraju poput divljih konja po otvorenim pustopoljinama.

Bubnjarica i pjevačica Stefanie Mannaerts pritom se pokazala kao jedan od najzanimljivijih vokala koje se može čuti u novije vrijeme, sposobna da se u samo tren oka prebaci iz melodijskih pasaža u kažnjavanje svojih glasnica deranjem.