Nastavljamo s upoznavanjem susjedstava, timova, inicijativa, a slijedeće u najavi za petak, 2. veljače s početkom u 16 sati, riječko je susjedstvo Turnić, koje je prigrlilo i susjedstvo Mlaku. Multimedijalni program iznenađenja odvija se u legendarnoj Čandekovoj 8 (u tzv. Neboderu svjetlosti, od 16 sati) i u prostorijama Mjesnog odbora Turnić (Čandekova 36 b, od 18 sati).

Turnić, s njegovom podvojenošću, karakterističnim neboderima iz razdoblja socijalizma – „neboderima samoupravljanja“ – i s malim privatnim kućama s vrtovima u podnožju. Mlaka, s pretežno povijesno-industrijskom jezgrom Rijeke, gdje se nalazi većina objekata industrijske baštine u Baračevoj ulici (svjetionik, Torpedo, Hotel za emigrante…), sa stambenim kućama i zgradama u Krešimirovoj ulici i ulici Milutina Barača. Ta dva, na prvi pogled potpuno različita područja povezuju Čandekova i Vukovarska ulica.

Međutim kad govorimo o Turniću u kontekstu jednog od 27 susjedstava, predstavljamo ga kao jedini riječki kvart koji svojim suvremeno-umjetničkim istupima u javnom prostoru konkurira riječkom MMSU-u i uspješno odolijeva centripetalnoj sili umjetničkih i kulturnih sadržaja koje gravitiraju prema riječkom Korzu.

Inicijative iznikle iz umjetničkih ideja ispisuju sadašnjost i postupno postaju dijelom svakodnevice življenja u kvartu. Problemi pretočeni u umjetnički diskurs i integriranje života zajednice naznake su nečega što bi u svojoj konačnici moglo postati „kritičkom masom“ ili bar epidemijom koja će se proširiti i u obližnje riječke kvartove.

Upoznat ćemo se s akterima tih promjena koji će nam predstaviti ideje, prednosti i probleme kojima se promišlja i uspostavlja pozicija centra, jer kao direktna posljedica njihova rada grad Rijeka čini se demokratičnijom u toj geografskoj distribuciji kulturnih sadržaja.

Neki od „Čandekovaca“ koje ćemo sigurno susretati sada i ubuduće: Nemanja Cvijanović, Miomir Milošević, Igor Eškinja, Marija Omerza, Marijan Blažina, Siniša Popović, Željan Pavić ,Mauro Stipanov, Dragan Karlo Došen, Mišo Cvijanović, Zlatko Kutnjak, Živa Kutnjak , Nika Rukavina, Boris Roce, Petar Trinajstić, Rajko Đedović, Zoran Štajduhar-Zoff, Emir Grozdanić, Predrag Kraljević –Kralj, glazbeno-scenska udruga RI-STARS, Ksenija Grozdanić, Simon Dejhalla, Darko Jurković, Goran Nemarnik, i brojni drugi.