Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

Booksa ugošćuje: “Autorske bure” putuju na kontinent!

Nakon što je od ožujka do svibnja na lokacijama buduće kulturno-turističke rute Lungomare istoimenog programskog pravca Rijeke 2020 održan niz književnih večeri s piscima i spisateljicama koji su gostovali na književnim rezidencijama “Autorske bure” duž kvarnerske obale i otoka, “Autorske bure” putuju i na kontinent!

U suradnji s književnim klubom Booksa, Rijeka 2020 u utorak, 12. lipnja, u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) organizira književnu večer u kojoj će sudjelovati Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde, a razgovor će voditi Željka Horvat Čeč, selektorica programa.

S njima će se pored ostalog razgovarati o iskustvima s književnih rezidencija te o kratkim pričama u nastajanju, koje će najesen biti objedinjene posebnim izdanjem, zbirkom kratkih priča.

Podsjetimo, petnaest odabranih autora Hrvatske i regije provelo je mjesec dana otkrivajući zanimljivosti Kvarnera, svaki autor na svojoj lokaciji. Na ovom jedinstvenom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih pisaca regije: Faruk Šehić (riječka ribarnica), Dorta Jagić (Volosko), Milena Benini (Mošćenička Draga), Vladimir Arsenijević (riječke plaže), Lejla Kalamujić (Kostrena), Nora Verde (Bakar), Robert Perišić (Crikvenica), Enver Krivac (Zebar), Edo Popović (Baška), Asja Bakić (Lopar), Olja Savičević Ivančević (Filozići), Damir Karakaš (Cres), Tea Tulić (Mali Lošinj) i Bekim Sejranović (Susak).

Program je realiziran uz potporu lokalnih samouprava i partnera u mjestima rezidencija.