Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti, Volonteri

Budi volonter za svoj grad

Volontiranje je dobrovoljna aktivnost, slobodan izbor svakog pojedinca da svojim angažmanom, znanjem i vještinama da doprinos i pruži pomoć zajednici. U Rijeci djeluje Volonterski centar kao dio djelatnosti Udruge SMART s kojom Odjel za kulturu Grada Rijeke započinje suradnju na projektu EPK. SMART od 2005. godine provodi Volonterski program koji je usmjeren na promociju i integraciju volonterstva na području PGŽ.

Europska prijestolnica kulture naročitu pažnju posvećuje volontiranju kao jednom od oblika uključivanju građana u projekt. Stoga smo već u prvim koracima i razmišljanjima o kandidaturi izrazili želju za angažiranjem građana u provedbu projekta, svjesni vrijednost njihovog doprinosa na raznim razinama i kroz raznolike aktivnosti.

Prva akcija kojom započinjemo s radom s volonterima je uključivanje u manifestaciju Hrvatska volontira koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) od 19. do 24. svibnja 2014. već četvrtu godinu za redom! Volonterske aktivnosti održat će se diljem Hrvatske, a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.
Prvi EPK volonteri tijekom ove manifestacije bit će prisutni na svom infopunktu na Korzu s ciljem da dijeljenjem letaka i razgovorom s građanima šire informaciju o kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Također će svim zainteresiranim građanima moći ponuditi više informacija o tome na koji način se i oni mogu uključiti u ovaj projekt.
Za sve zainteresirane koji se i nakon manifestacije Hrvatskla volontira žele uključiti, to mogu učiniti ispunjavanjem Prijavnice za volontere.

Udruga SMART

Hrvatska volontira

Hrvatska mreža volonterskih centara

Prijavnice za volontere