Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Budimo na mi, Vijesti

Budimo na mi: kako volontirati i kako uključiti stariju populaciju

Jedna prijava za volontiranje i niz konkretnih prijedloga za uključivanje starije populacije u projekt Rijeka 2020 sukus su zadnjeg druženja s građanima ispred Malog salona, u okviru kampanje Budimo na mi, prije kraće pauze a nakon što su građani imali priliku upoznati sve zaposlenike tvrtke RIJEKA 2020 koji rade na projektu.

Domaćini susreta bili su Jelena Milić, koordinatorica programskog pravca Dječja kuća i Siniša Ćuk, voditelj ekonomskih poslova.

Njihovi gosti ovog su puta bili stariji sugrađani. Voditeljica Dječje kuće tako nije govorila o kulturi za djecu i mlade, već je poslušala prijedloge za poboljšanje kulturnog života starijih i međugeneracijsku suradnju. Jedna sugrađanka ponudila je svoje slobodno vrijeme za volontiranje, a čuo se i prijedlog da se Rijeka 2020 poveže sa staračkim domovima jer se i tamo, navelo se, događaju lijepi kulturni programi.

Napominjemo da će uskoro, po osnivanju Volonterskog centra EPK koji je u pripremi, biti javno objavljen opći poziv za volontiranje, kao i da se razmišlja o kreiranju programa za sve dobne populacije.

Također, ovaj je Budimo na mi bio je i najposjećeniji dosad – hvala vam na tome!