Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Furioza, Kuhinja različitosti, Ljeto u prijestolnici, Vijesti

Ciklus Furioza započinje 15. lipnja besplatnim koncertom Punčki na Delti

Programski pravac Kuhinja predstavlja novi glazbeni program – Ciklus Furioza – u sklopu kojeg će se ovoga ljeta na četiri iznimne riječke lokacije na otvorenom održati koncerti ženskih glazbenica, predstavnica različitih žanrova.

Prva ljetna sezona Ciklusa Furioza otvara se u petak, 15. lipnja i to koncertom energičnih postpankerica iz sastava Punčke kojima se riječki koncert smjestio na razmeđi upravo završene i vrlo uspješne europske i za jesen najavljene azijske turneje.

Punčke na nastupima predstavljaju, među ostalim, i novi materijal s nedavno objavljenog EP-ja Valovi, kao i novog bubnjara Gorana Nježića, koji s Lucijom Ivšić (vokal, gitara) i Anjom Tkalec (bas) čini uspješni trojac. Koncert će se održati na otvorenom, u industrijskoj zoni tzv. Delte 5, ispred nekadašnje zgrade Ivexa, u sklopu popodnevno-večernjeg događanja Delta otvoreno.

 


Program Delta otvoreno počinje u kasnopopodnevnim satima kada će se svim zainteresiranim posjetiteljima predstaviti korisnici zgrade Delta 5 – kulturne udruge, umjetnici, glazbenici, arhitekti i ostali i to putem različitih predstava, projekcija, radionica, predavanja, nastupa i otvorenih vrata svih studija u kojima će se moći družiti i ‘ćakulati s umjetnicima’.

U programu sudjeluju: RE:EASA, Riječki planinarski savez, Artist run space – Delta 5, ProPuh, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, preddiplomski studij Gluma i mediji – UniRi, sastav Žlice i gitara i Matica umirovljenika. U dvorištu pred zgradom, bit će ponuđena jela ‘radničke gastronomije’ uz glazbenu pratnju DJ-ice Ane Antonove. S mrakom na Delti, započet će i koncert Punčki. Sav program je besplatan za posjetitelje.

Detaljan raspored Delta otvoreno