Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Vijesti

“Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”

Pozivamo vas da se na prvi dan jeseni 23. rujna 2019. godine u 11,30 sati okupimo na radionici koja će se održati u sjenici OŠ Podmurvice.

Sjenica u kojoj će se okupljati knjigoljupci u “Čitanju pod krošnjama stabala”, spremna je za nove goste. Nalazi se na vanjskom prostoru škole koji pripada Parku Mlaka pa su svi građani Rijeke, mali i veliki dobrodošli.

Učenici 3.a koji su ujedno i mali knjižničari čitat će djeci iz Dječjeg vrtića Mlaka slikovnicu Noćni pjev, Ari Berka i Lorena Longa. Priča je to o malom šišmišu koji se odvažio na svoj prvi samostalan let. Interpretacijom će učenici skrenuti pozornost da se šišmiša ne treba bojati i da su oni zaštićena vrsta. Aktivnost će voditi knjižničarka Alida Devčić Crnić i učiteljica razredne nastave Zorica Rendić.

Radionica će biti održana u organizaciji Književnog društva Rijeka i Grupe građana Mlaka sastavljenih od djelatnika OŠ Podmurvice, a u sklopu projekta “Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”.
Programi Civilne inicijative su namijenjeni projektima udruga i neformalnih inicijativa građana koji kroz društveno-kulturne i ekološke aktivnosti žele učiniti svoju zajednicu i grad boljim mjestom za život.