Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Dani Mjesnog odbora Drenova

Jedno od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, susjedstvo Drenova, tradicionalno u srpnju obilježava Dane Mjesnog odbora Drenova, vezane uz blagdan Blažene djevice Marije Karmelske.

Obilježavanje je počelo u petak 5. srpnja, prikazivanjem dokumentarnog filma “Josipa, volim te”, u organizaciji susjedstva Drenova, u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenova, a u nastavku je program proslave koji traje sve do 21. srpnja.

U srijedu 10. srpnja od 9.00 do 13.00 sati održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama MO Drenova na Cvetkovom trgu. U 20.00 sati na istom mjestu nastupa klapa Reful.

Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Drenova održat će se u petak 12. srpnja s početkom u 19.00 sati u prostoru Mjesnog odbora na Cvetkovom trgu 1, gdje će se podijeliti godišnja priznanja. Nakon sjednice slijedi predstavljanje najnovijeg 45. broja Drenovskog lista, u organizaciji susjedstva Drenova i  otvorenje izložbe Željka Delača uz nastup tria SiŽeNe.

U petak 12. srpnja u 21.00 sati u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenova, također u organizaciji susjedstva Drenova prikazivat će se dokumentarni film King skate.

Tijekom subotnjeg jutra, 13. srpnja  članovi Vijeća MO Drenova položit će svijeće na spomenike zaslužnim Drenovčanima.
U 8.30 sati na Cvetkovom trgu u subotu započinje okupljanje i prijava za utrku Sportsko rekreacijskog kluba RIKA – Drenova trail 2019. Utrka započinje u 10.00 sati, a proglašenje pobjednika predviđeno je u 13.00 sati. U 9.00 sati kod Caffe bara 11 predviđeno je okupljanje natjecatelja za Boćarski turnir Drenova; u 10.00 sati je početak natjecanja na jogu Lokva. U 9.00 sati na istome mjestu predviđeno je i okupljanje natjecatelja u pripravljanju kotlića , a u 10.00 sati je početak natjecanja na prostoru ispred kafića.

Tijekom subotnjeg poslijepodneva, s početkom u 17.00 sati, održat će se izložba slika na otvorenom Pul crekve, na kojoj svoje radove izlažu drenovski likovni umjetnici. U isto vrijeme na Cvetkovom trgu možete pogledati izložbu interventnih vozila i opreme DVD Drenova. U 18.00 sati na Cvetkovom trgu održat će se vatrogasna pokazna vježba djece i mladeži DVD Drenova, a u 18.15 vatrogasna pokazna vježba u kojoj učestvuju DVD Drenova, Udruga za promicanje civilne zaštite “eRIpio” i Specijalna jedinica policije Ajkula.

Centralna proslava Dana Drenove održat će se u subotu navečer na Cvetkovom trgu s početkom u 20.00 sati, nastupom Prvih riječkih mažoretkinja, a zabava se nastavlja uz grupu Fiesta.

U nedjelju 14. srpnja u 19.00 sati nakon večernje mise u crkvi Gospe Karmelske možete uživati u koncertu Pjevačkog zbora Drenova i tria SiŽeNe te njihovih gostiju Pjevačkog zbora Maestral iz Veprinca.

U ponedjeljak, 15. srpnja u poslijepodnevnim satima od 17.00-20.00 sati održat će se Ekološka tržnica Drenova na Cvetkovom trgu.

U petak 19. srpnja u 21.00 sati u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenova, susjedstvo Drenova organizira prikazivanje  dokumentarnog filma Žudnja za moći.

U nedjelju 21. srpnja u 20.30 sati u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenova, ponovno u organizaciji susjedstva Drenova očekuje nas koncert ozbiljne glazbe Drenovska večer: Zajc pod zvijezdama, izvođači su Lorena Krstić (sopran) i Stipe Bilić (klavir).

Od 19. do 21. srpnja odigrava se već tradicionalno turnir u pikadu, Romano pikado kup, u Caffe baru Romano na Drenovskom  putu 52.

Svim Drenovčanima čestitamo njihove dane!