Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
27 susjedstava, Vijesti

Dnevni boravak susjedstva Kostrena: Socijalizacija pomorca – obitelj i svakodnevni život

U utorak, 22. rujna 2020.g. u 18.30 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji (Sveta Lucija 14, Kostrena) održat će se još jedan program Dnevnog boravka susjedstva Kostrena, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, na temu “Socijalizacija pomorca – obitelj i svakodnevni život“.

U programu sudjeluju žene koje su i same bile pomorci te pomorci i njihove supruge, a progovorit će o iskustvima uklapanja u svakodnevne obiteljske obaveze i društveni život nakon dugog izbivanja, kao i o izazovima s kojima se susreću u socijalizaciji.
Stručni osvrt na teme dat će Daniel Antunović, psiholog iz Udruge U.Z.O.R. Rijeka, a svoje životne priče ispričat će Dijana Keser, Marica Njegovan, Gordana i Branimir Šoić, Snježana Čačić, Siniša i Barbara Brozović Grk te Daniel Antunović.

Program koji je pripremila Udruga „Projekt+/-60“, koja kroz sudjelovanje u ovom projektu promišlja o položaju žena pomoraca i problemima s kojima se susreću sami pomorci kao i njihove obitelji. 

Ulaz je slobodan.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.