Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Ljeto u prijestolnici, Slatko i slano, Vijesti

Dođite u subotu na Deltu – EASA se od Rijeke oprašta velikom završnom izložbom studentskih radova

Riječani koji su u posljednjih dva tjedna po svom gradu već navikli viđati 600-tinjak studenata arhitekture iz cijele Europe, ovu će subotu 4. kolovoza imati priliku vidjeti na čemu su radili za vrijeme svog boravka u Rijeci.

Radovi nastali u okviru 36 radionica u sklopu 38. skupa europskih studenata arhitekture EASA bit će izloženi na Grobničkoj rivi (ispred Exportdrva) u vremenu od 9 do 18 sati.

Pored ostalog, moći će se vidjeti novi most preko Mrtvog kanala koji će biti prohodan za završnu izložbu, ali će zbog svoje konstrukcije od užadi zahtijevati određenu razinu fizičke spreme.
Studenti će predstaviti i tri metra visoku instalaciju od plastičnih vrećica Lighthouse (Svjetionik), nova aluminijska vrata skladišta Exportdrva napravljena od limenki, novi vidikovac na izbočenju zgrade Exportdrva, neobična djela od prašine, razne drvene konstrukcije i druge radove nastale u 14 dana trajanja skupa.

EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.