Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent danas 19. - 25.4.

‘Zumasti’ Tjedan dobre dječje knjige 2021.

Gradska knjižnica Rijeka i ove godine od 19. do 25. travnja organizira Tjedan dobre dječje knjige. Program će se zbog protuepidemijskih mjera odvijati online na Zoom platformi, no većina gostiju bit će na čvrstom terenu – u Dječjoj kući!

ic-date-accent 6.3. - 30.4.

Rimiks identiteta – Bijesni intervali Istre i Kvarnera

Umjetnička instalacija “Bijesni intervali Istre i Kvarnera” pokreće se prolaskom vanjskim stepenicama. Zakoračite, isprobajte i uživajte u glazbenom ‘sudaru’ tradicionalnih i modernih zvukova. U tom spajanju novo uzdiže staro, a staro i dalje živi u novom.

ic-date-accent 1. - 30.4.

Retrovizor 2020 – foto galerija EPK – TRENUTNO ZATVORENO

Pogled unazad kroz oko objektiva otkriva da Europsku prijestolnicu kulture, kao i uostalom svaki grad, čine ljudi, a onda i mjesta.

ic-date-accent 1. - 22.4.

Marina Rajšić: „Print Screen“ – TRENUTNO ZATVORENO

Marina Rajšić svojom instalacijom Print Screen kreira simulaciju virtualnog/cyber prostora, u fizičkom prostoru, prostoru galerije. Autorica Print Screenom rasprostire i raslojava radnu površinu računala kako bi ukazala na osobine umrežene javnosti koja je važan faktor u određenju njezinog mjesta u svijetu. Radi se o sadržaju koji je široko dostupan i prisutan, ali u ovoj određenoj…

ic-date-accent 1. - 30.4.
Slatko i slano

Fiume Fantastika: Fenomeni grada – TRENUTNO ZATVORENO

„Fiume Fantastika: Fenomeni grada“ središnja je izložba programskog pravca Slatko i slano realizirana u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Zasnovana na recentnim istraživanjima DeltaLaba - Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci, izložba prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane povijesti Rijeke tijekom koje grad doživljava radikalan rast…

ic-date-accent 9.4. - 11.6.

Moda i strip – TRENUTNO ZATVORENO

Izložba “Moda i strip” otvara se u Muzeju grada Rijeke (na lokaciji Trg Riccarda Zanelle 1) u povodu 100. obljetnice osnivanja udruge Francuski institut na Sveučilištu u Zagrebu. U nizu tim povodom organiziranih događaja priređena je izložba “Moda i strip”, koja dolazi iz Muzeja stripa u Angoulemeu. Zamišljena je tako da posjetiteljima nudi uvid u…

ic-date-accent 12. - 30.4.

Kućna Čudotvornica: Jednaki u različitosti – nagradni natječaj

Kućna Čudotvornica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka za sve je osnovnoškolce i srednjoškolce pripremila zadatak kojim ne žele razdvojiti kulture već ih spojiti, jer kultura nije samo baština i umjetnost, kultura je u svima nama.

ic-date-accent 15. - 30.4.

Mural na silosu u nastajanju – ODGOĐENO

Guido van Helten, svjetski je poznati muralist koji radi na neobičnim lokacijama.

ic-date-accent 15.4. - 15.5.

The Otolith Group: Inner Time Of Television – OTKAZANO

Riječka epizoda simpozija u okviru Filmskih mutacija – festivala nevidljivog filma donosi simpozijsku izložbu – višekanalnu instalaciju Otolith grupe  INNER TIME OF TELEVISION.

ic-date-accent 17. - 30.4.

Lumitronome – OTKAZANO

Lumitronome je niz kinetičkih svjetlosnih skulpturalnih instalacija ljubljanskog multimedijalnog umjetnika Martina Bricelja Barage.

ic-date-accent 20. - 26.4.

Volonteri – Srce prijestolnice: izložba fotografija na Korzu

Izložbom fotografija koja će biti postavljena na postamentima na Korzu putuje zahvala volonterkama i volonterima na značajnom doprinosu u ostvarenju cjelokupnog kulturnog programa u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

ic-date-accent 20.4.

Oh la la – OTKAZANO

Bernard Friot i Hervé Tullet: Oh la la u režiji Mateje Bizjak Petit