Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 12.9. - 31.1.
Doba moći

Izložba D’Annunzijeva mučenica

Izložba u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d'Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d'Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke

ic-date-accent 14.11. - 1.2.
27 susjedstava

Izložba “Obrisi stvari koje dolaze”

Susjedstvo Drenova Europske prijestolnice kulture organizira izložbu „Obrisi stvari koje dolaze“ u prostoru Zavičajnog muzeja Drenova

ic-date-accent 6.12. - 31.1.
Doba moći

Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

Izložbom se obilježava stotinu i pedeset godina od rođenja Franje Kresnika, građanina Europe, čovjeka iznad granica, jednog od najvećih poznavatelja kremonske liuterije

ic-date-accent 8.1. - 3.2.
Doba moći

Stog sijena – Ivan Kožarić (HR)

Na riječkom Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavlja se privremena skulptura „Stog sijena“ Ivana Kožarića, jednog od najpoznatijih hrvatskih kipara, koja će do početka veljače simbolički označavati početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture.

ic-date-accent 9.1. - 3.2.
27 susjedstava

Izložba „Kultura sjećanja i Španjolski građanski rat“

U četvrtak, 9. siječnja 2020. godine, s početkom u 11 sati, na Kampusu (šetnica prema zgradi STEP RI) održat će se otvaranje izložbe „Kultura sjećanja i Španjolski građanski rat“.

ic-date-accent 15.1. - 15.2.
Doba moći

Izložba (Ne)vidljive granice

Organizacije civilnog društva – članice Građanskoga muzejskog vijeća progovaraju izložbom o aktualnim izazovima današnjice kroz prizmu vidljivih i nevidljivih granica.

ic-date-accent 28.1.
27 susjedstava

Bratovština sv. Nikole u Kostreni Sv. Barbara

Što to znači biti pomorac? Što znači biti majka, žena, dijete pomorca, onaj koji ostaje? Čekati strpljivo duge mjesece s nadom i strahom, dok se opet ne vidi voljena osoba?

ic-date-accent 29.1. - 31.1.
Doba moći

Okoliš sjećanja – umjetnost kao otpor represiji

Projekt „Okoliš sjećanja“ sastoji se od radova pedesetak umjetnika, nastalih nakon njihova posjeta logoru na Golom otoku u razdoblju od 2016. do 2019. kao reakcija na viđeno. Umjetnici svojim radovima, performansima i instalacijama in situ šalju poruku o tome da mjesta na kojima su počinjeni zločini trebaju postati mjesta sjećanja, učenja i pamćenja.

ic-date-accent 31.1. - 20.4.
Izvan pravaca

S kolekcijom – David Maljković (HR)

Izložba koja transformira Muzej moderne i suvremene umjetnosti u živo kolektivno tijelo izlažući ga brojnim interakcijama s ljudima i događajima.

ic-date-accent 1.2.
Izvan pravaca

Cjelodnevni program otvorenja Europske prijestolnice kulture

1. veljače 2020. Rijeka na više od 30 lokacija u centru grada, nudi preko 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje. U organizaciju cjelodnevnog programa uključen je izuzetno velik broj ljudi, udruga, umjetničkih organizacija, poduzetnika, ustanova i institucija.

ic-date-accent 1.2.
Izvan pravaca

Svečanost otvorenja u Kazalištu

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca održava se protokolarni dio otvorenja EPK, uz kraće glazbeno-scenske nastupe i pozdravne govore.

ic-date-accent 1.2.
Izvan pravaca

Otvorenje Europske prijestolnice kulture – Opera industriale u riječkoj luci

U programu otvorenja Rijeka odaje počast radnicima, umjetničkoj avangardi i tradiciji kraja koji je okružuje te ujedno podsjeća na temeljne društvene vrijednosti na kojima je izgrađena moderna Europa.