Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent danas 30. - 31.10.

Kultura i kriza: obrazovanje, participacija i kreativni rad danas

Odsjek za kulturalne studije, Filozofski fakultet u Rijeci, Sveučilište u Rijeci i Drugo more u sklopu međunarodnog projekta Arts and Humanities Entrepreneurship Hubs i programa Refleks pozivaju na kratke seminarske radionice i predavanja na temu kulturnih politika, rada, zaposlenja u kulturi te participativnih praksi u kulturi i umjetnosti koje će se održati 30. i 31. listopada 2020. godine.

ic-date-accent danas 30.10.
Doba moći

Autokino: Veliki diktator

Projekcija filma Veliki diktator (The Great Dictator) Charlie Chaplina iz 1940. godine održat će se 30. listopada s početkom u 19.00 sati. Film se prikazuju na novoj, posebno za ovu priliku izgrađenoj projekcionoj površini, a zvuk se, kao i na prethodnim autokino projekcijama, prenosi preko radijske frekvencije 96,5 FM.

ic-date-accent danas 30.10.
Civilne inicijative

Kozala Kino Lodis: Balthazar

U petak, 30. listopada u dvorani MO Kozala (Volčićev trg 2, Rijeka) održat će se projekcije crtanog filma Balthazar, u sklopu projekta Kozala – Kino Lodis, koji je dio sudioničkog programa Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

ic-date-accent danas 30.10.

Teatar Kerekesh: Pokopaj me nježno

Ova komedija Kerekesh Teatra bavi se deficitarnim zanimanjem – grobarima.

ic-date-accent 12.9. - 31.1.
Doba moći

Izložba D’Annunzijeva mučenica

Izložba u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d'Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d'Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke

ic-date-accent 6.12. - 31.1.
Doba moći

Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

Izložbom se obilježava stotinu i pedeset godina od rođenja Franje Kresnika, građanina Europe, čovjeka iznad granica, jednog od najvećih poznavatelja kremonske liuterije

ic-date-accent 29.1. - 31.1.
Doba moći

Okoliš sjećanja – umjetnost kao otpor represiji

Projekt „Okoliš sjećanja“ sastoji se od radova pedesetak umjetnika, nastalih nakon njihova posjeta logoru na Golom otoku u razdoblju od 2016. do 2019. kao reakcija na viđeno. Umjetnici svojim radovima, performansima i instalacijama in situ šalju poruku o tome da mjesta na kojima su počinjeni zločini trebaju postati mjesta sjećanja, učenja i pamćenja.

ic-date-accent 29.2. - 31.12.
Doba moći

Neboder za ptice – Vladimir Perić Talent (RS)

Novogradnja u rezidencijalnoj četvrti. Vrhunski dizajn, elegantni i funkcionalni stanovi. Blizina mora. Dobrodošle sve ptice, neovisno o vrsti i bračnom statusu.

ic-date-accent 5.6. - 31.12.
Zeleni val

Zeleni paviljoni

Zeleno-urbana intervencija na gradskim površinama.

ic-date-accent 18.6. - 31.12.
27 susjedstava

I’m not a robot – Darko Fritz (HR)

Umjetnička instalacija "I am not a robot", autora Darka Fritza, završena je u Kampusu Sveučilišta u Rijeci kao dio programskog pravca 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

ic-date-accent 26.6. - 31.12.
Lungomare Art

Puli Mȁlina – Davor Sanvincenti (HR)

Umjetnička intervencija – paviljon od lokalnih materijala na stazi koja povezuje more i planinu.

ic-date-accent 3.7. - 31.12.
Lungomare Art

Potezi i rezovi – Sofie Thorsen (DK/AT)

Umjetnička intervencija u obliku kamenog objekta koji postaje mjesto okupljanja i druženja u malom parku pored boćarskog igrališta