Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent danas 4. - 6.6.
27 susjedstava

Na Brodu različitih kultura – susjedstvo Brod na Kupi

Brod na Kupi čini divlja priroda, rijeka i šuma, a u toj je divljini skriven granični prijelaz. Pogranična zona specifičan je oblik suživota susjeda, u ovom slučaju Broda na Kupi i Petrine, koje dijele administrativne formalnosti poput Schengena ili politički stavovi o migrantskoj krizi.

ic-date-accent 11. - 14.6.
27 susjedstava

Škurinje – kultura s pogledom – susjedstvo Škurinje

Program Škurinje - kultura s pogledom u istražuje procese povijesti i budućnost ovog riječkog naselja

ic-date-accent 18. - 21.6.
27 susjedstava

Pretvorit ću te u drvo lovora! – susjedstvo Lovran

Prirodni elementi mora i planine s jedne strane i zajednice uokvirene povijesnom jezgrom s druge, objedinjeni su kulturno-umjetničkim programom koji se fokusira na oživljavanje stare gradske jezgre kroz umjetničke rezidencijalne programe Udomljavanje umjetnika

ic-date-accent 25. - 28.6.
27 susjedstava

Obrni kolo! – susjedstvo Vrbnik

Kad se sjetimo Vrbnika, u misli nam se ušulja melodija stare pjesme o djevojkama iz grada nad morem… Naravno, Vrbnik je puno više od toga, pokazuju nam to Vrbenčani u svom programu. U kolu zajedništva i dobrih vibracija zavrtit će staro i novo, tradiciju i baštinu s nekim novim umjetničkim idejama, uz dobro vino i…

ic-date-accent 9. - 11.7.
27 susjedstava

Gomirje Harmonika Mundijal 2020. – susjedstvo Gomirje

Mediji glazbe i gastronomije najpodatniji su za upoznavanje različitih kultura. Stoga festival u Gomirju, mjestu s najzapadnijim pravoslavnim manastirom, nije samo festival svjetske glazbe već i festival svjetske kulture.

ic-date-accent 16. - 19.7.
27 susjedstava

Praznik u čast vjetru – susjedstvo Unije

Praznik u čast vjetru svečanost je puštanja zmajeva izrađenih od recikliranih predmeta i neprestano podsjećanje na suživot čovjeka i prirode, energiju vjetra, njegovu snagu i mogućnosti primjene.

ic-date-accent 28. - 30.7.
27 susjedstava

Novljanski ljetni šušur – susjedstvo Novi Vinodolski

Čim je šušur, znači da je dobro. Živo. Veselo. Glasno. Posebno ljeti. Ljeto bez šušura i nije ljeto. Novljanski ljetni šušur ugođaj je uz glazbu, likovnost i šetnje Novim Vinodolskim, ispunjene neobičnim sadržajima.

ic-date-accent 7. - 9.8.
27 susjedstava

Sretno selo Kuti – susjedstvo Kuti

Godine 1936. u malom selu s tridesetak kuća na sjeveru Gorskog kotara skupili su se napredni mještani kako bi čuli novu ideju naočitog Antona Burića. Osnovali su Hrvatsku čitaonicu i prikupili početni fond knjiga iz donacija širom Hrvatske i prekomorskih zemalja.

ic-date-accent 27. - 29.8.
27 susjedstava

Otok čine ljudi – susjedstvo Cres

Revitalizacija podrazumijeva oživljavanje, preporod, a svaka revitalizacija otpočinje usmjeravanjem pažnje na problem. U slučaju Cresa riječ je o pučkoj arhitekturi i suvremenom životu koji je i dalje njome uokviren.

ic-date-accent 3. - 6.9.
27 susjedstava

Praputnjak kulturni krajolik – susjedstvo Praputnjak

Praputnjak kao kulturni krajolik Prijestolnice kulture promišlja zajednicu i vlastiti identitet skrećući pozornost na ono što Praputnjarci baštine kao iskustvo zajedništva. S fokusom na vinograd Takala – prvi zaštićeni kulturni krajolik u Republici Hrvatskoj, propitkuju se vrijednosti i nasljeđe, kulturni krajolik i prirodu kao potencijal razvoja lokalne sredine.

ic-date-accent 11. - 13.9.
27 susjedstava

Dan kad je pukla brana – susjedstvo Jelenje

Jelenje je tamo gdje nastaje bura i tamo gdje izvire Rječina. Kako se živi u najvećem i najznačajnijem vodozaštitnom području Primorsko-goranske županije?

ic-date-accent 17. - 20.9.
27 susjedstava

Na Kotor! – susjedstvo Crikvenica

Brdo Kotor i staro selo na vrhu brda s pogledom na Vinodolski kanal i otok Krk svojom arhitekturom svjedoči o povijesti Crikvenice i Vinodola. I zato svi Na Kotor! podržati ideju širenja i kultiviranja zelene zone grada Crikvenice.