Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 18.6. - 31.12.
27 susjedstava

I’m not a robot – Darko Fritz (HR)

Umjetnička instalacija "I am not a robot", autora Darka Fritza, završena je u Kampusu Sveučilišta u Rijeci kao dio programskog pravca 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

ic-date-accent 11.9. - 31.10.
27 susjedstava

Izložba Dan kad je pukla brana // susjedstvo Jelenje

“Dan kad je pukla brana” izložba je radova umjetnika Marca Rädera (DE) i Jasenke Bulj (HR), koji su u proteklom razdoblju boravili u programu umjetničkih rezidencija Vitamin D i bili inspirirani vizurama Grobničkih alpi i kanjonom Riječine kao i temom vode općenito.

ic-date-accent 7. - 31.10.
27 susjedstava

Wom@rts – jednaka zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama

U srijedu, 7. listopada 2020. godine s početkom u 11 sati, na vanjskim panelima (šetnici prema zgradi STEPRI-a) održat će se otvorenje izložbe EU projekta “Wom@rts – jednaka zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama”.

ic-date-accent 3.11.
27 susjedstava

Riječki jezični krajolik

Pozivamo vas na otvaranje izložbe Riječki jezični krajolik, koje će se održati u utorak, 3. studenoga 2020. s početkom u 11 sati, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci na šetnici prema zgradi STEPRI, na vanjskim panelima.

ic-date-accent 7.11.
27 susjedstava

Radionica obnove Bakarskih prezida Takala 2020

U subotu, 7. studenog održat će se jesenski spin-off tradicionalne proljetne radionice obnove Bakarskih prezida -Takala.

ic-date-accent 7.11.
27 susjedstava

Pretvorit ću te u drvo lovora! – susjedstvo Lovran

Riječima Pretvorit ću te u drvo lovora!, poput čarobne formule izgovorene posjetiteljima, susjedstvo Lovran uvodi nas u program u kojem se tematski dodiruju toponimi i antroponimi, priroda i zajednica.

ic-date-accent 14.11.
27 susjedstava

Tancaj 2020 – susjedstvo Krk

Tancaj 2020 nov je, svjež, neuobičajen i zabavan festival plesa u kojem mladi i stari, domaći i gosti, profesionalci i amateri plešu po ulicama, trgovima, plažama i svim mogućim i nemogućim mjestima grada Krka. Od folklora do Movementalityja!

ic-date-accent 20.11.
27 susjedstava

Na Brodu različitih kultura – susjedstvo Brod na Kupi

Brod na Kupi čini divlja priroda, rijeka i šuma, a u toj je divljini skriven granični prijelaz. Pogranična zona specifičan je oblik suživota susjeda, u ovom slučaju Broda na Kupi i Petrine, koje dijele administrativne formalnosti poput Schengena ili politički stavovi o migrantskoj krizi.

ic-date-accent 28.11.
27 susjedstava

Obrni kolo! – susjedstvo Vrbnik

Kad se sjetimo Vrbnika, u misli nam se ušulja melodija stare pjesme o djevojkama iz grada nad morem… Naravno, Vrbnik je puno više od toga, pokazuju nam to Vrbenčani u svom programu. U kolu zajedništva i dobrih vibracija zavrtit će staro i novo, tradiciju i baštinu s nekim novim umjetničkim idejama, uz dobro vino i…

ic-date-accent 4.12.
27 susjedstava

Škurinje – kultura s pogledom – susjedstvo Škurinje

Program Škurinje - kultura s pogledom u istražuje procese povijesti i budućnost ovog riječkog naselja

ic-date-accent 11.12.
27 susjedstava

Centar svemira – susjedstvo Turnić – Mlaka

Čandekova, urbane legende grada, punk, industrija, alternativa, tehnička kultura, radiovalovi, ISS – međunarodna svemirska stanica, solarna energija, zvukovi svemira, NASA, MIT laboratoriji, inovatori, urbana solana, grafiti, INA rafinerija... svemu je tome zajednički nazivnik susjedstvo Turnić-Mlaka.