Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent danas 1. - 4.10.
Slatko i slano

Vector Hack Festival

VectorHack je svjetski bijenalni multimedijalni festival analogne vektorske grafike, koji će u listopadu 2020. okupiti strane i domaće umjetnike, programere i inženjere koji se bave audio-vizualnom umjetnošću za koju koriste osciloskope i lasere.

ic-date-accent danas 1. - 3.10.
Kuhinja različitosti

Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije 2020

Četvrto izdanje Porto Etno festivala i ove godine opravdava svoj nomadski karakter s potpuno novim lokacijama – od 1. do 3. listopada Hrvatski kulturni dom na Sušaku, terasa hotela Neboder i trg ispred Građevinske škole bit će mjesta susreta, glazbe i dobre hrane iz svih dijelova svijeta.

ic-date-accent 20.9. - 1.10.
Kuhinja različitosti

Dani odbačenih

U Rijeci se i ove godine, u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, održava projekt RoUm -Dani odbačenih, koji uključuje umjetničke radionice, radionice za djecu, izložbu u Exportu na Delti i tematski razgovor u Palachu.

ic-date-accent 4. - 9.10.
Kuhinja različitosti

19. Festival europske kratke priče i Hay festival

Ponajbolji europski i svjetski književnici susreću se s publikom na javnom čitanju, predstavljanju knjiga, diskusijama, predavanjima, književnim radionicama i druženjima. Pisci sa svih strana svijeta predstavljaju svoj književni rad, ali i nogometne vještine.

ic-date-accent 8. - 13.10.

Periskop // festival suvremenog plesa i novog cirkusa

Peti Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 8. do 13. listopada i riječkoj publici predstaviti pet plesnih i cirkuskih izvedbi. Osim izvedbenog programa festival donosi i dvije radionice (plesnu i cirkusku), razgovor s umjetnicom i večer plesnog filma.

ic-date-accent 15. - 17.10.
Kuhinja različitosti

Smoqua: 4. Festival queer i feminističke kulture u Rijeci

Od 15. do 17. listopada u Rijeci će se održati 4. festival queer i feminističke kulture, „Smoqua“ koji okuplja više od 30 aktivista/kinja i umjetnika/ica iz više od 10 zemalja, s tri kontinenta: iz Argentine, SAD-a, Norveške, Belgije, Švedske.

ic-date-accent 27. - 28.10.
Kuhinja različitosti

TranziT – Europski festival suvremenih kazališnih praksi

Rijeka u kolovozu dobiva novi festival: TranziT - europski festival suvremenih kazališnih praksi, koji promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i mala vaninstitucionalna kazališta, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom.