Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 26. - 29.3.
Doba moći

Rijeka film festival

Novi riječki filmski festival tematizira pitanja totalitarizma, moći i straha, s fokusom na sukob između kolektivnog i pojedinačnog.

ic-date-accent 1. - 30.4.
Dječja kuća

Mjesec Dobre dječje knjige

Mjesec dobre dječje knjige, kao najveće regionalno slavlje čitanja od najmanjih nogu, u Gradskoj knjižnici Rijeka 2020. okuplja niz kreativnih i edukativnih radionica, šetnji, knjiških igri i gostovanja.

ic-date-accent 16. - 24.4.
Kuhinja različitosti

Dan migranata

Dan migranata posvećen je temi afrofuturizma kao političkom i kulturnom pokretu, a bavi se i pitanjem aktualne izbjegličke krize.

ic-date-accent 24. - 26.4.
Slatko i slano

Spring Forward

U sklopu Europske prijestolnice kulture, u Rijeci će se u travnju održati nomadski festival suvremenog plesa Spring Forward tijekom kojeg će u 21 plesnoj predstavi nastupiti čak 200 profesionalnih plesača iz cijele Europe te plesna skupina iz Republike Koreje.

ic-date-accent 27.4. - 4.5.
Kuhinja različitosti

Slobodna Rijeka

Kulturni program obilježavanja 75. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke i sjećanja na jednu od najtežih oslobodilačkih bitaka u ovom dijelu Europe u Drugome svjetskom ratu

ic-date-accent 16.5.
Slatko i slano

Zvukom preko vode

Dnevni program (radionice izrade instrumenata, jam sesija, prezentacija lokalnih bendova iz MusicBoxa, štandovi s rukotvorinama) te glavni program (cjelovečernji koncertni program).

ic-date-accent 21. - 23.5.
Kuhinja različitosti

SMOQUA – Festival feminističke i queer kulture 2020: Semo Qua*

Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua predstavlja se kombinacijom umjetničkog, aktivističkog i zabavnog programa zanimljiva naslova Semo Qua ili, po fijumanski, Tu smo.

ic-date-accent 25. - 26.5.
Kuhinja različitosti

Revija malih književnosti: povratak imaginacije

Program Revije malih književnosti s naslovom Povratak imaginacije ima geografski fokus na Mediteran, posebno na balkansku i arapsku regiju budući da su ova područja posljednjih desetljeća pogođena velikim migracijama, a migracije su tema koja je Rijeci oduvijek bila bliska.

ic-date-accent 31.5. - 5.6.
Kuhinja različitosti

Festival europske kratke priče i Hay festival

Ponajbolji europski i svjetski književnici susreću se s publikom na javnom čitanju, predstavljanju knjiga, diskusijama, predavanjima, književnim radionicama i druženjima. Pisci sa svih strana svijeta predstavljaju svoj književni rad, ali i nogometne vještine.

ic-date-accent 15. - 21.6.
Kuhinja različitosti

Jedan grad : jedan cilj – Kup prijestolnica kulture i koncert navijačkih pjesama

Program Jedan grad: jedan cilj nastaje iz nesvakidašnjeg spoja glazbe i nogometa, a spektakl se vraća na legendarnu Kantridu.

ic-date-accent 26.6. - 10.7.
Dječja kuća

Festival Tobogan

Dva tjedna atraktivnih dječjih radionica, predstava, koncerata, uličnih performansa, igara i filmskih projekcija te, već tradicionalno, spektakularno otvorenje na gradskim ulicama.

ic-date-accent 1.7.
Slatko i slano

Sailor Sweet&Salt Music Festival

Multidisciplinarni projekt koji objedinjuje znanost, umjetnost i popularnu kulturu i uključuje biranu selekciju izvođača pop, rock i elektroničke glazbe.