Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Rijeka u subotu, 4. srpnja od 10.00 h do 13.00 h. Na radionici će se učiti uređivati članke na Wikipediji, ali i što su to Wikimediji te kako razviti prakse suradnji na ovoj platformi.

Na Wikipediji i njenim sestrinskim projektima revidirat će se već postojeći sadržaji i nadopuniti baza člancima iz različitih područja s naglaskom na žensku povijest.

Wikipedija je danas jedan od najčešće korištenih izvora informacija na internetu, a njene podatke koriste i tražilice Googlea, Facebooka, Apple Siri ili Amazon Alexe. Žene i ženska povijest na često su nepotpuni, a o nekim ženama i njihovu radu informacije i medijski zapisi uopće ne postoje. Polaznici će zajedno s voditeljem nadopuniti rodne-propuste (tzv. gender-gap) i omogućiti svima da dobiju potpune informacije. Osim ženske povijesti polaznici mogu odabrati i neku drugu temu.

Prije radionice svi polaznici će odabrati članak koji žele uređivati i prikupiti izvore. Ako netko nije siguran o kome ili čemu bi pisao/la, voditelj će predložiti neke ideje i ponuditi materijale.

Radionicu organiziraju Udruga Pariter i Clubture, a izvodi Željko Blaće.

Radi ograničenog broja mjesta, potrebno je poslati prijavu na udruga@pariter.hr te navesti ime i prezime, broj telefona i ukratko u 2-3 rečenice objasniti zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave se zaprimaju do 2. 7. 2020.