Usprkos kontekstu naizgled neprimamljiva Mrtvog kanala i lučke infrastrukture, osmišljena je prostorna intervencija u obliku privremenoga kopnenog kupališta na Grobničkoj rivi. Bazen Delta građanima i građankama Rijeke, kao i svim gostima, nastoji ponovno približiti kulturu kupanja u središtu grada.

Rijeka dobiva privremeno kupalište tik uz Mrtvi kanal. Bivše skladište Exportdrvo jedno je od središta događanja u 2020. godini, stoga je usprkos kontekstu naizgled neprimamljiva Mrtvog kanala i lučke infrastrukture, Arhitektonski biro SKROZ, prema konceptu Margite Grubiše, Marina Jelčića, Daniele Škarice i Ivane Žalac, osmislio prostornu intervenciju u obliku privremenoga kopnenog kupališta na Grobničkoj rivi.

Bazen Delta građanima i građankama Rijeke, kao i svim gostima, nastoji ponovno približiti kulturu kupanja u središtu grada, a sama intervencija, koristeći kontejnere kao bazni element za instalaciju, tematizira i lučku svakodnevicu Rijeke te otvara novu perspektivu grada – bazen kao nov gradski prostor za okupljanja, na kojemu su kupanje i sunčanje svakodnevna aktivnost.