Bez buke i smrada biciklom do grada naziv je naše slijedeće projekcije s panel diskusijom u okviru Revije zelenog filma, a povodom Europskog tjedna mobilnosti.

Bez buke i smrada biciklom do grada naziv je naše slijedeće projekcije s panel diskusijom u okviru Revije zelenog filma, a povodom Europskog tjedna mobilnosti.
Druženje će se održati 16.09.2019.g. s početkom u 18:00h u prostoru RiHub-a na adresi I. Grohovca 1. Tema je održivi transport, točnije – bicikliranje.

Na početku će se prikazati nekoliko kratkih fimova na temu kako je bicikliranje riješeno u drugim europskim gradovima kao što su Kopenhagen i Sevilja, a potom slijedi kratko uvodno izlaganje člana Mladena Mladenovića o izazovima i mogućnostima bicikliranja u Rijeci.

Nakon toga slijedi panel diskusija čiji sudionici su: Marko Filipović – zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Lorela Mekić i Neven Vulelija iz Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, prof. dr.sc. Aleksandra Deluka-Tibljaš s Građevinskog fakulteta, Ivan Nemet iz udruge Sinidikat biciklista i predstavnici riječkih biciklističkih udruga. Moderator diskusije je Saša Vuksan – voditelj na Radio Rijeci.
Cilj je da svi zajedno pokušamo doći do zajedničkih rješenja kako prilagoditi i poboljšati gradsku infrastrukturu kako bi bila čim više bike frendly. Pozivaju se svi biciklisti kao i svi zaljubljenici u zdrav život da dođu na ovu vrlo zanimljivu diskusiju.

Revija zelenog filma je projekt Tranzicijske inicijative Rijeka, nastao 2018. godine, a ovaj ciklus realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ulaz je besplatan!